Първите 7 на Sofia Summer Fest


“Ако първите 7 са най-важни, Sofia Summer Fest расте уверено,  в отлични условия и с много любов” - споделят организторите на фестивала седмица след неговия старт. “Щастливи сме, че успяхме да предложим събитие, което хората в София отдавна чакат - открита сцена за културния календар през лятото, когато сякаш животът в столицата е най-малко интересен. Артистът Иво Димчев, например, успя да продаде концерта си и направи страхотно шоу” - допълва Борислав Чучков от екипа на Sofia Summer Fest.

Разположен зад музеите “Земята и хората” и “Софийски Арсенал”, Sofia Summer Fest предлага изключително силна програма от събития и се превърна в място за добре прекарано семейно време, а защо не и за прохладна разходка в сърцето на града.

Фестивалът се случва на площ от 5 декара в непосредствена близост до метростанция “Европейски съюз” и хотел “Хилтън” и разполага с голяма сцена (10 на 8 метра) с кино екран (7 на 4 метра). Седящите зрителски места са 250 удобни жезлонги и закрита шатра с още 250 седящи места. Мястото предлага разнообразна селекция от храна и напитки, част от всеки фестивал на открито.

Sofia Summer Fest продължава до края на септември. Какво ни очаква през следващия месец на неговата сцена?

к и н о

24-тия София Филм Фест открива своето издание ЕСЕН на територията на Sofia Summer Fest - от 24 септември ще бъдат представени едни от най-силните заглавия, с Оскари и Златна палма, в програмата през 2020 година – „Паразит“, „Медена земя“, „Предателят“, „Мартин Идън“, „Прегоряла ерес“ с участието на Мик Джагър и Доналд Съдърланд – от Кан и Венеция, анимационните бижута „Пътешествието на принца“, „Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“, хитове от миналогодишни издания на София Филм Фест – „Лудетини“, „Мама“, „Каръл“, „Императорът“, както и българския филм „Бащата“, спечелил „Кристален глобус“ в Карлови Вари.

Фестивалът за документално кино Master of Art гостува на Sofia Summer Fest между 28 и 30 август с изключителна програма - “В търсене на Казандзакис”, “Творбите на Леонардо”, “Къде живеят архитектите”, “Морис Бежар: душата на танца” и много други. 

т е а т ъ р

На 8 септември гледаме многократно награждавания моноспектакъл на Ива Тодорова с режисьор Стоян Радев “Приятно ми е, Ива”. На 11 септември, отново от програмата на Театър 199, е спектакълът по текст на Джордж Оруел “Фермата на животните”.

Сред останалите заглавия са “Горката Франция”, “Жената е странно животно”, “Последната тайна на Фреди Меркюри”, „Ало Ало!“

м у з и к а 

На музикалната сцена на Sofia Summer Fest ще се качат класическите музиканти от Софийски солисти (7 септември), Орлин Павлов Live Band (17 септември), както и младите изпълнители Жлъч/Григоров/Гена (12 септември).

к н и г и

В рамките на Sofia Summer Fest, на 3 септември, Георги Тошев ще представи книгата и филма си за ABBA.

На 9 септември Стефан Вълдобрев ще представи „Книга за песните“

д е ц а

В събота и неделя летният фестивал на открито предлага театър за деца, както и ранни детски  кино прожекции. 

Следете пълната програма на Sofia Summer Fest в сайта www.sofiasummerfest.bg, както и на фейсбук страницата на събитието.

Sofia Summer Fest – Открито за култура!

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата и община Триадица, както и благодарение на Фикосота, Български спортен тотализатор, Биротерапия и Първа инвестиционна банка.

Място на провеждане - Южен парк II зад музея „Земята и хората“ и зад Софийски арсенал - музей за съвременно изкуство, до метростанция „Европейски съюз“ и хотел „Хилтън“

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара