Удължават извънредната епидемична обстановка до края на септември

Извънредната епидемична обстановка в страната ще бъде удължена с месец. Това съобщи във Варна министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Той уточни, че на заседанието на Министерски съвет утре ще бъде внесен доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на септември.

Като грозна лъжа проф. Ангелов определи информациите, че наесен носенето на маски на открито ще стане задължително. 

„Не възнамеряваме да усилваме мерки, ако цифрите останат такива. Нямаме никакви такива планове”, посочи здравният министър.

В последните две седмици, сравнено с предходните две седмици, заболеваемостта в България намалява. Здравната система на страната е подготвена и ще издържи на натиска. Математическите модели, които в момента се правят, показват, че дори при сериозно завишаване на цифрите, системата ще издържи, коментира министърът.

От утре и във Варна ще заработи координационен център. Той ще бъде разположен на територията на Инфекциозната клиника към УМБАЛ ”Света Марина”. На място дежурен инфекционист ще преценява къде да бъде насочен всеки пристигащ пациент със съмнение за коронавирус.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара