Протест по време на съвещанието на прокурорите

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова в свое обръщение прокурорите и следователите от цялата страна да бойкотират Националното съвещание на държавното обвинение, което се провежда в резиденция "Бояна" днес.

Според него присъстващите на това съсловно събрание са "свикани от главния прокурор Иван Гешев като статисти за поредната негова пропагандна акция и опит за демонстрация на сила". "Това събрание не се различава по нищо от опита на Движението за права и свободи да отбранява „Росенец“ зад гърбовете на своите привърженици, или от сборището, организирано от политическа партия ГЕРБ, за да прикрие банкрута на своето управление.

И трите мероприятия са форма на отчяна защита на един прогнил модел на корупционно управление. Вие сте събрани, за да послужите с лицата и професионалните си биографии като като жив щит за този модел, докато огромното мнозинство български граждани искат неговото премахване", пише Христо Иванов в своето обръщение.

Лидерът на "Демократична България" е категоричен, че главният прокурор ще опита да влезе в ролята на Робин Худ, ще се бие в гърдите за своята лична “война с олигархията”, но за все повече хора е ясно, че това е една лъжа. "Има определен кръг лица във властта и около нея, за които е крещящо очевидно, че се ползват с имунитет от наказателно преследване, а държавното обвинение е превърнато в маша, с която те “удрят” свои конкуренти или опоненти", смята Христо Иванов. Гешев събира над 700 прокурори в резиденция "Бояна".

По същото време, в което се провежда Националното съвещание, има протестна блокада на паркинга на резиденция "Бояна". Акцията се организира от младежката организация МлаДа България“ от 10 ч., а до момента има 150 човека. В същото време главният прокурор Иван Гешев участва днес в освещаването на възстановен параклис. За събитието съобщи самият той в профила си в Туитър.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара