МВнР за случая „Навални“: България е обезпокоена от резултатите, които показват отравяне


Изключително сме обезпокоени от предварителните резултати от изследванията на Алексей Навални в болницата „Шарите“ в Берлин, които показват следи от отравяне на руския опозиционен лидер, заявиха от българското Външно министерство. 

От ведомството добавиха, че настояват руските власти да проведат незабавно, независимо и обективно разследване.

Припомняме, че преди дни, на 24 август, германската болница Charité, където се лекува руският опозиционен лидер Алексей Навален съобщи, че резултатите от изследването му показват, че той е отровен.

В официалния доклад на германските лекари се казва, че „резултатите от клиничен преглед показват интоксикация с вещество от група активни вещества, наречени" инхибитори на холинестеразата“.

Във вторник пък Кремъл заяви, че засега не вижда повод за разследване на обстоятелствата около случилото се с опозиционния политик Алексей Навални, и че първоначалната диагноза на германската болница за отравяне все още не е категорично потвърдена.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара