Няма кворум за извънредно заседание на парламента

При първата регистрация за извънредното заседание депутатите не събраха нужния кворум от 121 души. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че са записани 78 народни представители, след 15 минути ще има втори опит.

И при втория опит Народното събрание не събра нужния кворум от 121 души, за да започне извънредното заседание, поискано от БСП. Регистрираха се отново 78 депутати, както и първия път.

Народните представители обявяват присъствието си в залата чрез подписи на ръка.

След като Цвета Караянчева обяви, че не може да се проведе заседание, от залата се чуха викове "оставка".

Председателят на парламента каза на социалистите, че не може да викат "оставка", след като заседанието е по тяхно искане и самите те не са осигурили нужния кворум.

В дневния ред днес е предвиден проект на решение за внасяне на законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2020 г. с оглед необходимите мерки за преодоляване на кризата от пандемията на Covid-19.

Според предложението на левицата, НС трябва да изслуша министър-председателя Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски "за насилието, упражнено върху граждани и журналисти по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ, проведена на 5 август 2020 г.".

Искането за извънредното заседание е на групата на социалистите.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара