Министър Данаил Кирилов подаде оставка


Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правосъдието след разговор с министър-председателя Бойко Борисов. 

Това съобщиха от правителствената информационна служба. Решението на премиера дали да приеме оставката, ще бъде взето след разговори с коалиционните партньори. Кирилов е един от авторите на проекта на ГЕРБ за нова конституция.

Оставката му идва в 49-ия ден от протестите с искания за оставка на правителството и на главния прокурор. В момента текат разговори и по предложението на ГЕРБ за нова Конституция.

Наскоро протестиращи нахлуха в сградата на Министерството на правосъдието. Те бяха подготвили оставката на Данаил Кирилов и искаха да се срещнат с него, за да я подпише.

Съобщението за оставката на Кирилов идва часове, след като в социалната мрежа "Фейсбук" беше коментиран отговор на Кирилов към жена, която го критикува, в който министърът нарича участниците в антиправителствените протести "безумно красива сган".

Преди няколко седмици премиерът публично забрани на Кирилов да пише във "Фейсбук" след пост, в който нападна с обидни думи предшественика си на поста правосъден министър и настоящ лидер на "Да, България" Христо Иванов заради акцията край лятната резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парка Росенец.

Кирилов използва профила си във "Фейсбук", нападайки Христо Иванов. саркастично с думите: "СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка". След това той сравнява героя в разказа си на "конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността". Той написа още, че охранителите "най-добре да го били набили и други мерки да са наложили", но "не се хванали лесно на въдицата като шарани". 

Данаил Кирилов е български юрист и политик от партия ГЕРБ.  Роден прeз 1970 г. в Димитровград. Придобива магистърска степен „Право“ в  Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Избран е за народен представител в 44-ото Народното събрание от листата на ПП ГЕРБ в 23-ти Многомандатен район-София на парламентарните избори през 2017 г. В 44-ото Народното събрание е избран за председател на Комисията по правни въпроси.

От октомври 2014 г. до януари 2017 г. е народен представител в 43-ото Народното събрание и председател на Комисията по правни въпроси.

Народен представител от ПП ГЕРБ е в 42-ото Народно събрание от май 2013 г. до август 2014 г.

От август 2009 г. до май 2013 г. е областен управител на Област София.

Владее английски и руски език.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара