Забравеният Петрички инцидент – в „Операция История“ на 27 септември по Bulgaria ON AIR


Какво се крие зад забравената по неясни причини война на територията на България, позната още като Петричкия инцидент, в която през 1925 г. Гърция се опитва да окупира Петрич и околността на града - отговорите на този и още интересни исторически въпроси ще бъдат на фокус в предстоящото издание на „Операция История“ на 27 септември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Специален гост в студиото ще бъде историкът Методи Бисерков. Заедно с водещия Росен Петров, двамата ще припомнят на зрителите за обтегнатите българо-гръцки отношения, които довеждат до мащабни бойни действия преди 95 години, при които загиват много български и още повече гръцки войници. 

Предаването „Операция История“ ще продължи с един необичаен поглед към историята – за моментите, в които Америка и Русия са били не само съюзници, а са поддържали помежду си топли, дори „братски“ отношения, и каква е българската следа в тях. Кога страната ни е била в по–добра позиция - когато Вашингтон и Москва са били противници или съюзници – по темата ще говори уважаваният историк доц. Александър Сивилов.

Тези и още любопитни теми и коментари от вълнуващия свят на историята – гледайте в предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR, тази неделя, от 16:30 часа. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара