Столичен куклен театър представя премиерния си спектакъл "Малкият Мук", по Вилхелм Хауф


На 03.10.2020 г. - събота, Столичен куклен театър ще представи първата премиера в обновения си салон на бул. “Янко Сакъзов” №19. Представлението ще се играе два пъти в уречения ден – предпремиера от 12:00 и премиера от 19:00 часа. Драматизация: Дарко Ковачовски Режисьор: Тодор Вълов Сценография: Наталия Гочева Музика: Пламен Мирчев - Мирона Участват: Мариан Рангелов, Любомир Генчев, Мила Коларова, Димитър Тодоров, Ирен Лазарова, Христо Димитров Издадена през далечната 1826 година от Вилхелм Хауф, разказ-приказката “Малкият Мук” продължава да бъде актуална и до днес. Във времена на силно разклатени нравствени добродетели е повече от важно да ги възпитаваме у децата и да им покажем кои са достойните човешки качества – честност, справедливост, борба за истина и правда.

Точно такава е и историята на Малкия Мук. Произхождайки от много бедно семейство, Мук е подложен от съдбата на редица изпитания и перипети. Той се сблъсква с измамното щастие и блясък на високите обществени постове и преходността на славата и богатството, но успява честно и достойно да извоюва своето право на човешко щастие. Постановката сама по себе си притежава колкото развлекателна, толкова и образователна цел. Подрастващото поколение има силна потребност да бъде информирано за изконните човешки добродетели и ценности, а какъв по-добър начин да им бъде поднесена тази информация от един интересен прочит на любима класическа приказка. Представлението е подходящо за деца над 4 годишна възраст. Спектакълът “Малкият Мук” е поставен за първи път в Столичен куклен театър през 1978 година от режисьора Сегей Висонов, сценография Лиляна Ангелова. През целия месец Октомври във фоайето на театъра ще бъдат изложени автентични кукли и снимки от първата постановка. Всички посетители на салона на бул. “Янко Сакъзов” № 19 ще имат възможност да се запознаят с тях.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара