Стартира второто издание на националния детски конкурс на bTV Media Group на тема „Добрият пример“


От 19 септември деца от цялата страна могат да изпращат рисунки, вдъхновени от интерактивния детски комикс „Зеленко и мисия „Добрият пример“

В Световния ден на почистването – 19 септември, bTV Media Group поставя началото на второто издание на националния детски конкурс на тема „Добрият пример“. Конкурсът е част от едноименния нов социален проект на медията и има за цел да вдъхнови детското въображение и да докаже, че творчеството и добрите дела могат да вървят ръка за ръка. Сред неговите посланици тази година са Светослав Иванов, Станислава Цалова, Владимир Ампов – Графа, Рая Пеева, Николаос Цитирис, Диана Любенова и други обичани и популярни личности.

В основата на тазгодишния конкурс стои интерактивният детски комикс „Зеленко и мисия „Добрият пример“ с автор водещата на bTV Стаси Цалова. В уикендите до 1 ноември Стаси ще зарадва децата със седем вълшебни приключения, в които любимият на малки и големи талисман Зеленко и неговите нови приятели ще се грижат заедно за природата, моретата и океаните, ще засаждат дръвчета, ще спасяват животни в беда и ще докажат, че доброто има силата да променя света, в който живеем. Първата част от комикса „Пиратски истории геройски за почистени боклуци морски“ вече е достъпна на https://dobriatprimer.btv.bg/zelenko/ и всички деца могат да се впуснат в дигиталното приключение. 

Творческото състезание е отворено за всички малки художници до 13-годишна възраст (включително), които изпратят своя авторска рисунка на тема „Добрият пример“. Важно условие е творбите да пресъздават по оригинален едно от приключенията на Зеленко Зеленков, описани в комикса. Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от традиционните средства до компютърните програми. Илюстрациите трябва да бъдат снимани или сканирани цветно в пълен размер, след което да бъдат изпратени на имейл адрес: dobriatprimer@btv.bg до края на конкурса на 07.11.2020. Необходимо е да бъдат придружени с попълнена и сканирана декларация за съгласие от страна на родителите/ настойниците за участие на тяхното дете в конкурса. Всеки участник може да участва максимум с до три творби.

Всички получени детски илюстрации, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат разгледани и оценени от петчленно жури от изявени творци и доказани специалисти. Сред тях за втора поредна година са: едно от най-обичаните лица на bTV и автор на комикса „Зеленко и мисия „Добрият пример“  – Станислава Цалова, първият български детски автор, чиито книги се превеждат и продават в Китай, и неколкократен носител на наградата „Бисерче вълшебно“ - Радостина Николова, и детският писател, популярен с трилогията за приключенията на Унки Марлюнки и много други - Иван Раденков. Журито се допълва от Милена Радева, която има над 150 илюстрирани книги в цял свят и е създател на сайта „Българска илюстрация“, както и от Мария Пеева – главен редактор на любимия на хиляди български семейства сайт mamaninja.bg. Те ще имат трудната, но приятна задача да отличат творбите по няколко критерия - оригиналност на идеята, послание, креативност и съответствие с поставената тема. Десетте най-открояващи се творби ще получат пакет специални награди, а имената на отличените участници ще бъдат обявени на сайта dobriatprimer.btv.bg на 30.11.2020 г.

1 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

 1. Здравейте вече сетиха ли се от Бтв  Да чистят Бьлгария  Бтв много грешно постьпиха като спряха бг предаванията
  Бригада нов дом  И Смени жената  И бг сериала Сьни Биич
  Бтв обаче си изльчват нов сезон на бг предаването
  Фермата
  И продьржение на бг готварското предаване Мастьр Шеф  Нали  Бтв уж казали че заради вироса са спрели бг предаванията
  Бригада нов дом
  И Смени жената
  А Бтв спряха Бг сериала Сьни Биич заради турските сериали
  И заради турският хит сериал Истанбулската Невеста  Истанбулската Булка
  А за Бьлгария Завинаги с 3 сезона
  Бтв одавна много прекариха и си правят каквото си
  Искат
  И си пускат сериали
  Филми  И предавания на тях каквито им харесват
  Бтв одавна не ги интересува мнението на зрителите им
  И на феновете им
  И техните коментари и желания
  Бтв сьщо така изместиха бг готварското предаване
  Мастьр Шеф всяка неделя вечерта от 20 до 21 и 30 по Бтв
  Сигурно за да имат часов пояс за турският хит сериал
  Истанбулската невеста
  Истанбулската Булка
  А за Бьлгария Завинаги с 3 сезона
  И за бг предаването Фермата сигурно е така
  Мое мнение
  Моля ви се не изтривайте коментара ми

  Моля ви се
  Брагодаря ви  Лек ден

  ОтговорИзтриване
По-нова По-стара