Две Renault, които ще спасят Renault


Според британското издание Autocar, новите продукти ще бъдат базирани на платформата CMF-EV, а дизайнът им ще бъде направен в стила на скорошния концептуален автомобил Morphoz. През първата половина на 2020 г. загубите на Renault надхвърлиха седем милиарда евро.

Една от мерките за преодоляване на тежкото финансово състояние ще бъде електрификацията на моделната гама, включително въвеждането на нови електрически превозни средства на пазара.

Вече е известно, че през 2021 или 2022 г. автомобилният производител възнамерява да представи бюджетна градска електрическа кола под марката Dacia, както и да пусне електрическа версия на Twingo на платформата Smart EQ ForFour.

Сега новата информация е за два предстоящи електрически кросоувъра. Първият обявен е електрически автомобил, съпоставим по размер с модела Kadjar, който ще бъде базиран на архитектурата CMF-EV.

Той ще получи специално тяло и нисък пътен просвет за по-добра аеродинамична ефективност. Вторият електрически модел ще отстъпва на първия по размер - той ще бъдат подобен на европейския Captur.

Двете новости ще бъдат обединени от факта, че дизайнът им ще се припокрива с концептуалния автомобил Morphoz, представен през пролетта на 2020 година. Основната характеристика на Morphoz е, че той може да променя физическите си размери в зависимост от избрания профил на движение.

Например в градски режим разстоянието между осите е 2.73 метра, а в режим „пътуване“ е 2.93 метра. Трансформацията става чрез промяна на широчината на предния калник, удължаване на капака и задната част на каросерията.

В същото време силуетът на електрическата кола става по-рационализиран, коефициентът на съпротивление намалява, което се отразява в резерва на мощност и автономен пробег.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара