„Чехов търси талант“ в „Рецепта за култура“ по БНТ 2


В новия брой на предаването „Рецепта за култура“, на 3 октомври, водещият Юрий Дачев ще разговаря за мемоарната книга „Броеница. Из гънките на паметта“ на изтъкнатия български литературовед проф. Милена Цанева. 

Още един поглед към личностите и събитията от миналото: в разказа на изкуствоведа Благовеста Иванова за галерията на Тръпко Василев – първата в София. 

В афиша на предстоящото издание на фестивала „Синелибри“ ще ни ориентира Кремена Димитрова. 

В рубриката „Авансцена“ е намерил място спектакълът „Чехов търси талант“, който се играе в Сити маркт арт център.

Изложбите, намерили място в предаването са две: на Любомил Драганов в галерия „Академия“ и на Борис Колев в галерия „Аросита“.

Гледайте „Рецепта за култура“ тази събота, 3 октомври, от 18.00 часа по БНТ 2.

***

В България всекидневно и навсякъде се случват културни събития, „Рецепта за култура” се стреми да ги открие и покаже за зрителите. В рубриката "Портрет с думи" срещаме зрителите с известни личности в различни области на българската култура. Те споделят малко познати събития от живота си, днешния си поглед за случващото се, новите си намерения. Без сензации, без преднамерено атакуващи въпроси, без банални отговори.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара