Художникът Стоян Цанев пред „Умно село“: Имам чувството, че съм един щастлив човек


Филмът „Късно Лято в Лъка“ с един от най-големите съвременни български артисти ще се излъчи на 4 октомври

“Времето ще отсее кои български художници ще останат в европейската канава. Има един, за който се знае, че отдавна е “отвъд Драгоман“. Така творецът Милко Божков описва своя колега и верен приятел Стоян Цанев. Емблематичната фигура за цяло едно поколение си отиде през 2019г., разписвайки се с неповторим почерк в съвременната графика и живопис.

В новия епизод от поредицата, който ще се излъчи на 4 октомври по Bulgaria ON AIR, екипът на „Умно село“ гостува на художника в бургаското село Лъка, запечатвайки портрета на една свободна, харизматична и противоречива личност. „Това бе една от най-запомнящите се срещи в дългия живот на поредицата ни“, споделят авторите на предаването. 

Като в живописно платно, филмът рисува едно “закъсняло лято” край морето на фона на залеза и на музиката, подбрана лично от художника и неин огромен ценител.

На въпроса „Трябва ли творецът да е егоист?“, той е категоричен: „Абсолютно“.

Епизода с големия естет в изобразителното ни изкуство, възпитаника на полската Академия за изящни изкуства Стоян Цанев – не пропускайте в предаването „Умно село“, на 4 октомври, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара