Валентин Михов е бил пребит в София


Бившият президент на Българския футболен съюз (БФС) и Професионалната футболна лига (ПФЛ) Валентин Михов е бил нападнат и пребит, съобщава Би Ти Ви. Това се е случило през миналата нощ в столичния квартал "Младост".

Михов разказал, че е бил нападнат пред блока, в който живее, от повече от двама души. Те са били маскирани и са го удряли с ръце и с лост.

Той се намира във Военномедицинска академия с фрактура на един от пръстите, но без опасност за живота.

Според Валентин Михов случката е "футболно предупреждение преди предстоящия конгрес на БФС", пише Би Ти Ви. Думите му са изненадващи, тъй като до момента след включването си в изпълнителния комитет на БФС той не е влизал публично в спорове и обикновено стои встрани от острите теми.

Изборите за нов президент на футболния съюз трябва да се състоят на 11 декември. Тогава ще бъде избран наследник на подалия оставка в края на 2019 г. Борислав Михайлов.

БФС излезе с позиция, в която остро осъжда нападението над Михов. "Категорични сме, че подобно деяние е в пълен разрез с демократичните принципи в страната и грубо посегателство над личност с огромни заслуги за развитието на българските спорт и култура. БФС призовава държавните власти да предприемат незабавни мерки за разкриване на извършителите и подбудителите на безцеремонния акт и още веднъж се обявява срещу всички форми на физическа и вербална агресия във футбола и извън него", пише в сайта на организацията.

В началото на 90-те години Михов беше президент на ЦСКА. По-късно чрез фирмата си "СВ РСА" той се занимаваше с продажбата на телевизионните права в българския футбол. Михов оглавяваше и Професионалната футболна лига от 1996 до 2010 г.

Той е носител на най-високото държавно отличие орден "Стара планина" за изключителен принос в областта на физическото възпитание и спорта.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара