Гала премиера на "Пепел върху слънцето"


Вчера се състоя гала премиерата на новия български филм „Пепел върху слънцето“. Актьори, екип и над 300 зрители присъстваха на събитието в 3 зали на Cinema City Paradise Center в София. По червения килим минаха звездите от филма Юлиан Вергов, Силвия Петкова, Ники Илиев, а също и авторите – братя Калинови и проф. Златимир Коларов. Сред гостите на събитието бяха множество популярни лица и обществени фигури. Президентът Румен Радев изпрати кошница с цветя, за да поздрави екипа и актьорите.

Атанас Пенев и Славчо Николов от група Б.Т.Р. откриха събитието с акустично изпълнение на песента „Равносметка“, която е и саундтрак към филма. Организаторите бяха взели всички необходими мерки за осигуряване безопасността на присъстващите. Зрители бяха с маски като нови такива се раздаваха и на входа на киното. Единствените изключения бяха за медийното отразяване на червения килим, но дори при тях се спазваше необходимата социална дистанция.

След края на прожекцията актьорите и екипът на филма излязоха, за да благодарят на публиката. Това изправи зрителите на крака за продължителни аплодисменти. „Пепел върху слънцето“ тръгва по кината в цялата страна от утре – 30 октомври. Продуцентите вече потвърдиха, че започва турне за срещи с публиката като ще бъдат посетени последователно Пловдив, Бургас, Варна, Добрич, Велико Търново, Радомир, Враца, Видин, Благоевград и Плевен. Очаква се обявяването и на други дестинации, за които ще се публикува информация на Facebook страницата на филма.

„Пепел върху слънцето“ разказва за д-р Стефанов (Юлиан Вергов), който е обвинен в допусната лекарска грешка, която води до смъртта на пациент. Младата журналистка Антония (Силвия Петкова) се впуска в смело разследване в търсене на истината, което може да коства работата ѝ. По време на филма тя сглобява пъзела около доктора и инцидента като интервюира негови близки и колеги.

Екипът на „Пепел върху слънцето“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“ и на БГ Радио, които също са медиен партньор на проекта.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара