Сръбски съд е одобрил екстрадицията на Цветан Василев


Висшият съд в Белград е одобрил екстрадицията на бизнесмена Цветан Василев в България, където е обвинен за предизвикване на банкрут на четвъртата по големина банка в страната, съобщи информационният сайт Инсайдер.

Решението на съда може да бъде обжалвано в Апелативния съд в Белград в срок от 3 дни от получаването му в писмен вид.

Инсайдер посочва, че това е само първата стъпка към екстрадицията на Василев, защото по закон окончателното решение за предаването му на българските власти се взима от министерството на правосъдието.

Сайтът припомня, че съдебният процес в София за фалита на Корпоративна търговска банка /КТБ/ се води от февруари 2018 г.

Василев, който избяга в Сърбия, е обвинен, че е замесен в 144 случая на злоупотреба със средства, и е заплашен от присъда от 10 до 20 години затвор.

Българското посолство отказа да коментира случая.

Процедурата по евентуалната екстрадиция на Василев в България продължава вече 6 години. Българското министерство на правосъдието изпрати искане за предаването му още през септември 2014 г., но оттогава Апелативният съд в Белград връща два пъти решението за преразглеждане, отбелязва Инсайдер.

Източник: БТА

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара