Кои са последните космически иновации – темата на новото издание на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria


Дискусията ще се проведе на 29 октомври, от 14:30 часа 

Кои са последните космически иновации и как се развива изследването на Космоса – това ще бъде фокусът на третото от поредицата онлайн издания на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria. Студиото ще се проведе на 29 октомври, от 14:30 часа и ще се излъчва на живо на www.bloombergtv.bg/live, investor.bg, dnes.bg, bgonair.bg, както и в социалните мрежи.

В дискусията ще участва Райчо Райчев, създател и CEO на EnduroSat, който ще коментира инвестициите в космическите открития, развитието на изследванията на Космоса и какво предстои в тази посока. През 2018 година компанията на Райчев изстреля в космоса наносателит с научни и образователни цели. Той се използва за практическо обучение по сателитна комуникация, а радиолюбители от целия свят могат да се свързват с него. Сателитът разполага с автономна система за навигация и контрол в орбита и ще бъде следен денонощно от команден център в София. От EnduroSat планират в края на тази или началото на следващата година за изстрелят втори сателит, който ще бъде шест пъти по-голям от предходния. 

В онлайн дискусията ще се включи и Камен Илиев, директор на офиса за технологичен трансфер за аерокосмически технологии при БАН, който ще говори за индустрията в Космоса.  

Модератор на онлайн изданието, посветено на завладяването на Космоса, ще бъде Таня Кръстева, главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria. За да следите всичко актуално около конференцията, може да се регистрирате безплатно на https://tnbt.bloombergtv.bg/. 

Генерален партньор на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria е Real Finance, основен партньор е Sirma. Поредицата онлайн събития се провеждат с подкрепата на Allterco Robotics и А1.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Money.bg, „Мениджър“.  

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара