Историята на Американските избори– гледайте в „Историите ON AIR“, на 3 и 10 октомври, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR


Остава по-малко от месец до оспорваните американски президентски избори, в които   Доналд Тръмп и Джо Байдън ще се борят за мястото в Белия дом. На 3 и 10 октомври, от 19 часа, в поредица от две части, авторът на „Историите ON AIR“ Миглена Георгиева ще разкаже за особеностите на изборния процес и уникалната избирателна система на Съединените американски щати, която функционира успешно вече повече от 200 години.

Първичните избори представляват първото от поредицата събития, в което Републиканската и Демократичната партии избират своите предпочитани кандидати за надпреварата в Белия дом. „Историите ON AIR“ ще разкаже особеностите на процеса на издигане на кандидат. 

Каква е ролята на избирателния колеж, състоящ се от т. нар. „електори“. Предаването ще запознае зрителите със същността на системата за избор на американски президент и причината тя да има решаваща роля в процеса. 

Епизодите на предаването, посветени на надпреварата за държавен глава в Америка, ще представят и процеса на финансиране на една предизборна кампания. Какво е влиянието на медиите и водеща за общественото мнение ли е ролята на телевизионните дебати – отговорите в „Историите ON AIR“, на 3 и 10 октомври, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара