Повишено търсене на почивки в България за празниците


Браншът обсъжда предизвикателствата и възможностите на предстоящия зимен сезон във виртуалното студио на HOLIDAY&SPA/Virtual Show

Завръщане на част българските туристи в планинските курорти у нас, резервации и плащания в последния момент, по-гъвкави условия за анулации и безопасност като основен фактор при избора на дестинация за пътуване. Това са част от тенденциите, които ще бележат предстоящия зимен туристически сезон в България. Според председателя на Български съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова, семействата с деца ще оценят ролята на планинските курорти за засилване на имунната система на всеки член от семейството.

„Пампорово, Боровец и Банско ще разчитат на туристи от България и Балканите. Водещи ще бъдат безопасността и спазването на противоепидемичните мерки, определени от държавата с цел осигуряване на безпроблемна ваканция на гостите. Зимните курорти като Пампорово са инвестирали в сигурността на гостите си и стриктно спазват мерките по подобие на световноизвестните курорти в Алпите“, коментира Сийка Кацарова.

Труден, но не и невъзможен туристически сезон очакват туроператорите, според които ограничените възможности за пътувания в Европа и Азия ще предизвикат повишено търсене към почивки в България за Коледните и Новогодишни празници.

„Есенно-зимният период ще бъде изцяло на Last Minute резервациите. Дори клиентите да са планирали и резервирали по-рано, то плащанията ще стават основно няколко дни преди заминаване. Към момента хората са по-скоро предпазливи и само по-гъвкавите условия за резервации и анулации може да стимулират колебаещите се“, коментира Петър Стоянов, директор на „Luxutour“.

Какви са нагласите на потребителите за прекарване на празниците, как кризата предизвикана от пандемията от Covid-19 ще се отрази на плановете за пътуване на българите у нас и по света и защо технологиите ще играят все по-голяма роля при планирането на пътешествия – отговори на тези и други важни за туризма въпроси ще търсят представители на туристическия бранш в серия от онлайн дискусии на изложението HOLIDAY&SPA/Virtual Show от 18 до 22 ноември. Гостите на виртуалното издание на най-големия туристически форум „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ ще могат да се включат с коментари и въпроси към участниците в дискусиите, както и да се запознаят с актуалните оферти за пътувания и почивки. HOLIDAY&SPA/Virtual Show събира на едно място туристически компании, хотели и къщи за гости, ски училища, заведения, спа и уелнес комплекси. 

За да осигурят максимално близко до реалното преживяване, организаторите от ПРИМ ЕКСПО в партньорство с технологичната компания URBO, ще дадат възможност на всеки гост безплатно да влезе в лоби, да посети изложбена и конферентна зала, да разговаря в чат в реално време с представители на всяка фирма, да разгледа щандовете на изложителите и да избира от техните предложения, без да напуска комфорта на дома си, в изключително лесна за използване среда и завладяващо интерактивно изживяване.

„За да бъдем полезни решихме да оставим платформата активна, докато дойде време за нашата среща на живо през февруари на „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2021“, като по този начин дадем възможност на изложителите безплатно да актуализират офертите си през целия зимен сезон“, съобщи Вихра Огнянова, организатор на изложението. 

„Във време на огромна промяна в индустрията на гостоприемството, иновациите в пътуванията се появяват по-бързо от всякога, за да отговорят на променящите се очаквания и поведение на потребителите, а безопасността на пътуването се превърна в най-важен фактор при избора на дестинация“, коментира Андрей Лилов, създател на технологичната компания URBO.


За повече информация: 

https://travelmarket.bg/ 

https://www.youtube.com/watch?v=JxU_y657GTg&feature=youtu.be&ab_channel=URBO

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара