Меглена Караламбова пред „Умно село“: Не съм никаква прима, аз съм войник на театъра


Епизода “А Мега играе” с една от най-любимите театрални и киноактриси Bulgaria ON AIR ще излъчи 15 ноември

Животът й почти е „заключен” в отрязъка на улица „Раковски” между „Граф Игнатиев” и бул. „Руски”: от някогашния ВИТИЗ до театър „Българска армия”, с чести отбивки в театър „199”. По театралната улица се „пуска” и филмовият разказ за някогашната студентка в звездния клас на Методи Андонов, днес една от големите дами на българския театър – Меглена Караламбова, сменяйки чернобялото кино на спомена с цвета на настоящето.

Изповедта й, запечатана от камерата на документалната поредица „Умно село“, зрителите могат да гледат на 15 ноември, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR. Животът на потомствената актриса, възпитана в особен пиетет към професията, включващ преди всичко труд и дисциплина, е един неспирен маратон от роли и съзнателно избягване на всякаква звездност. 

Заглавието на епизода „А Мега играе” е заимствано от едноименната поема, посветена й от любимия й колега и състудент Стефан Мавродиев, също участник във филма. В характерни роли вътре влизат и други нейни любимци като композитора Кирил Дончев и актьора Атанас Атанасов.

 В ролята на „младата Меглена” е дъщеря й, сценографът Невена Белева, от чиято прилика с майка на младини екипът на „Умно село” се възползва, за да изгради един нетрадиционен филмов портрет. Епизодът съдържа безценни архивни кадри, както и откъси от най-нови силни спектакли на Меглена Караламбова в театър „199”: „Кики ван Бетовен”, режисьор Георги Дюлгеров и “Заешка дупка” с режисьор Ивайло Христов.

Не пропускайте епизода „А Мега играе“ от поредицата „Умно село“ с Меглена Караламбова в главната роля – тази нeделя, 15 ноември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара