Интервю с Ото Фарант (Алекс Райдър)


Представяме ви интервю с актьора изиграл Алекс Райдър в едноименния сериал Ото Фарант:


AXN: Бихте ли описали накратко, за какво става дума в „Алекс Райдър“? 

Ото Фарант: В „Алекс Райдър“ се разказва за един тийнейджър, чиѝто чичо умира внезапно, в резултат на което той буквално е изстрелян в света на висшия шпионаж и му се налага да спасява света, докато тъжи за чичо си. Но освен за шпиони, в сериала също се разказва за приятелството, за прошката, за борбата със собствените ни демони, а и има много качествен екшън. Надявам се всички да я харесат, защото според мен има по нещо за всеки.    

AXN: Как разбрахте, че сте спечелил ролята на Алекс Райдър? 

Ото Фарант: Бях на ресторант с шестима мои приятели и знаех, че тази вечер ще разбера дали съм одобрен и наистина силно се надявах, че ще ми се обадят. Тогава агентката ми звънна и ми каза да изляза на по-тихо място. Излязох пред ресторанта и тя ми каза: „Получаваш ролята“. В този момент сърцето ми подскочи в гърдите и започнах да обикалям тичешком наоколо, полудях от прилив на адреналин! После влязох обратно в ресторанта, а приятелите ми, които до един знаеха защо съм излязъл, очакваха с нетърпение да разберат какво се е случило. На въпроса им дали съм получил ролята аз отговорих: „Не знам, ще разбера другата седмица!“ (смее се), но беше наистина специален момент!

AXN: Кое беше най-вълнуващото в това, че играете точно този герой?

Ото Фарант: Прочетох книгите, когато бях девет годишен и страшно много ми харесаха, а ако аз съм се почувствал така, значи още много хора по света са били докоснати, така че в този смисъл отдавна бях наясно, колко е обичана книгата и в частност главният герой. Така че единственото, което можех да направя е, да се надявам силно да оправдая очакванията. Книгата е разпродадена в 19 милиона екземпляра и е преведена на 33 езика, което си е направо лудост! Така че да играя някого, когото съм идолизирал като дете е меко казано невероятно! 

За мен лично, това е една невероятна възможност да изследвам един супер комплексен характер, който е идол за толкова много хора. Има милиони фенове по света, които според мен ще бъдат много развълнувани и искрено се надявам да не ги разочаровам. Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял, че играя Алекс Райдър! Не съм допускал, че е възможно. И когато тази възможност се появи, беше нещо, което нямаше как да подмина. 

AXN: Какво най-много Ви допадна в ролята?

Ото Фарант: Това, което ме впечатли, когато четох книгите беше, колко добре Антъни Хоровиц пише за напрежението и екшъна. Във всички книги, това което ми харесваше най-много беше, че Алекс наистина трябваше да рови много надълбоко, защото обстоятелствата бяха винаги срещу него. Но той има невероятна дарба винаги да се измъква, обикновено в последния момент и това беше най-вълнуващото за мен – да пресъздам на екрана това негово уникално умение и наистина да почувствам тези емоции! 

AXN: Какво обичате в Алекс? 

Ото Фарант: Мисля, че обичам Алекс, защото той може да бъде всеки един от нас. Може да ми е приятел, можеше да съм аз. Различни са само oбстоятелствата, в които е поставен и хората, от които е заобиколен. Той е възпитаван различно, защото е бил обучаван от чичо си за шпионин без да знае, а после се оказва жертва на обстоятелства, защото първо родителите му, а сега и чичо му са мъртви.  Не му е никак лесно и той трябва да копае наистина дълбоко и да извади най-доброто от себе си, за да намери смелост не само да спаси света, но и да победи собствените си демони. Това е и причината, според мен, Алекс Райдър да е толкова емблематичен - той ни насърчава да видим страна в себе си, която ни дава сили и ни прави устойчиви в трудни моменти. 

AXN: До колко си приличате с Алекс?

Ото Фарант: Иска ми се да си мисля, че съм едно обикновено хлапе точно като него. Израстнал съм в Южен Лондон и след това няма нищо кой знае колко специално в годините на моето израстване. Беше си просто чудесно. И си мисля, че след като публиката вижда на екрана едно обикновено хлапе, на нея ще ѝ е много по-лесно да се идентифицира с него отколкото с всеки един супер герой. Ти можеш да се свържеш само с истински хора, а Алекс е много истински и много грижовен. Чудесен е за пресъздаване!

AXN: Правиш доста каскади в сериала. Коя е любимата ти?

Ото Фарант: Един ден в заснежена планина в Румъния ме привързаха към платформа, която беше вързана за моторна шейна. В един момент шейната просто тръгна, а аз изведнъж полетях на това нещо надолу по склона! В това време имаше хора, които ме преследваха с пистолети на други шейни, а аз просто трябваше да поддържам равновесие и да реагирам на случващото се около мен. Беше невероятно! Това, което надявам се да зарадва и вас в „Алекс Райдър“ е, че освен невероятните каскади е търсена и постигната реална дълбочина в героите, за да покаже, че това са истински хора и начина, по който преминават през тези преживявания.

AXN: Как се подготвихте за ролята?

Ото Фарант: Тренирах много физически. Започнах с изграждането на рутина, при която тренирах два дни и след това един почивах. Също започнах обучение по Крав Мага, което е израелско обучение за самозащита - можете да го използвате само ако сте нападнати или животът ви е застрашен. Става въпрос за излизане от застрашаваща ситуация по възможно най-ефективния начин, с по един удар в гърлото или в топките. Ппървите два часа от първия си урок отнесох доста ритници по топките и не беше никак забавно. 

AXN: Какво друго тренирахте?

Ото Фарант: Другото, което правих беше скалното катерене, което се превърна в новата ми страст. Просто отивам на стената и се катеря с часове, понякога сам, понякога с инструктор. Това е като да редиш пъзел в главата си, докато се натоварваш физически, което ме свързва и с героя ми. По този начин мозъкът ми си почива, а същевременно изграждам връзка с героя си. Готов съм за екшън след това. Винаги съм готов за екшън, всъщност! 

AXN: Какво според Вас ще спечели най-много публиката гледайки „Алекс Райдър“?

Ото Фарант: Екшън, емоции и ужасното удоволствие да гледат как тийнейджъри изпитват както своите граници, така и тези на горките си родители! 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара