„Близък план“ нa Bulgaria ON AIR и тв журналистиката – тази събота, от 19:30 часа, в „Историите ON AIR“


Преди седмица отбелязахме Световния ден на телевизия. Статистиката показва, че българите прекарват поне по 4 часа на ден пред малкия екран. Но какво е да този, които създава съдържание за телевизия? Отговор на този въпрос ще даде журналистическата поредица на Bulgaria ON AIR – „Историите ON AIR“, тази събота, от 19 часа.

Авторът и водещ на „Историите ON AIR“ Миглена Георгиева ще въведе зрителите в дълбините на телевизионната журналистика с филма си „Близък план“. Той ще разкрие как се създава новинарска емисия – от сутрешната планьорка в нюзрума, през отразяване на събитието, до излъчването в ефира.

„Близък план“ ще срещне зрителите с част от новинарския екип на Bulgaria ON AIR – както тези, които застават пред камерата – водещи и репортери, така и онези, които остават скрити от зрителския поглед, но без които магията наречена „телевизия“ не би могла да се случи. 

 „В живота има добри и лоши новини. Както се казва на наш език: „Новина е, когато влакът не е пристигнал, а не когато е пристигнал”. Разбира се, че има и добри новини, даже аз мечтая да водя емисия, в която 80% от новините ще бъдат добри“, признава Радинела Бусерска, водещ на Новините ON AIR. 

„В телевизията се мисли в образи. Тя създава възможност да приближи зрителя максимално до ситуацията, защото въздейства на всички сетива“, казва Катерина Манолова, директор “Новини” в Bulgaria ON AIR. 

„Новината е една, но начинът, по който я разработваш, по който я поднасяш на зрителите, детайлите, които намираш, за да ги извадиш – солта и пипера, всичко това е майсторството“, казва Николина Димитрова, изпълнителен продуцент и програмен директор на Bulgaria ON AIR. 

За майсторството за създаване на новините пред камерата на „Историите ON AIR“ ще застанат репортери, оператори и монтажисти, които ще разкрият колко важна е екипната работа в телевизията. Журналистите от Новините ON AIR ще споделят още кои са били най-запомнящите се историите, които са разказвали, но няма да скрият и гафовете, които са неизменна част от работния процес. 

Потопете се в света на телевизионната журналистика – с „Историите ON AIR“, тази събота, от 19 часа, по  Bulgaria ON AIR. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара