„Посещението на един инспектор“ по Epic Drama - 21 ноември, събота, от 22:00 часа


Към всички почитатели на „Убийство в Ориент експрес“ и елегантните крими истории в епоха въобще: На 21 ноември от 22:00 часа по Epic Drama дебютира „Посещението на един инспектор“! Силно емоционален и съвсем актуален, филмът е стилна адаптация на вечния шедьовър на Джон Пристли със същото име. Историята се върти около съдбата на богато семейство в Англия, въвлечено в случай с трагична смърт. 

Действието се развива в една нощ през 1912 г. В центъра на вълнуващата и в крайна сметка трагична история е семейство Бирлинг. Те празнуват годежа на Шийла Бирлинг и Джералд Крофт, чийто брак ще означава сливането на два успешни бизнеса, но празничната им вечер е помрачена от изненадващото посещение на инспектор Гул. 

Той разследва самоубийството младо момиче, бивша работничка във фабриката на г-н Бирлинг. Решителните му разпити започват да разкриват мрачни и срамни тайни, които заплашват да разтърсят семейство Бирлинг и да унищожат репутацията им.

Пиесата An Inspector Calls е поставена за пръв път преза 1945-та и се счита за една от най-известните творби на Пристли и една от класиките на английската литература от средата на 20-ти век. Тази ТВ адаптация остава вярна на оригинала, а събитията се случват в рамките на само една нощ. 

Инспектор Гул е претворен на екрана от Дейвид Тюлис, най-известен с ролята си на Проф. Лупин от филмите за Хари Потър. Тюлис направи впечатляващи появи и в Naked, където за ролята си печели награда от Филмовия фестивал в Кан (1993 г.), Macbeth от 2015-та с Майкъл Фасбендър, The Theory of Everything с Еди Редмейн и – признаваме си, любимите ни „БСП“ с Хелън Мирън, Брус Уилис и Джон Малкович. Малкият екран също не му е чужд, особено след поддържащата му роля в сериала „Фарго“ (2014 г.) 

Софи Рандъл е отрудената Ева Смит. Актрисата остави ярка следа в последните години с ролите си в сериали като Peaky Blinders, Gentleman Jack и Bodyguard. Зрителите на Epic Drama със сигурност ще я разпознаят от сериалите Jamestown и The Bletchley Circle. Още един млад актьор от Peaky Blinders ще видите – Фин Коул, когото може да сте гледали и в Animal Kingdom.

Миранда Ричардсън е в образа на Сибил Бирлинг. Тя също е позната от франчайза за Хари Потър, където играе Рита Скийтър в два от филмите. Известна е също с ролите си в The Hours, Made in Dagenham и The Crying Game и има номинация за Оскар за ролите си в Tom & Viv и Damage. 

„Посещението на един инспектор“ дебютира по Epic Drama в събота, 21 ноември, в 22:00 часа, с повторение на 29 ноември от 22:45 часа и 30 ноември от 23:30 часа

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара