Vivre пред технологичното предаване UpDate: До месеци пускаме marketplace и в България


Съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията даде първото си интервю за българска медия пред Бойчо Попов от Bloomberg TV Bulgaria

Румънската платформа за мебели, декорации и текстил Vivre ще пусне до няколко месеца т. нар. marketplace и в България. Това разкри в екслузивно интервю за водещия на UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов съоснователят и главен изпълнителен директор Моника Кадоган. 

„Това е много напреднал проект. И най-вероятно когато го пуснем през следващите месеци, България ще бъде много по-локализиран пазар, защото местните продавачи ще бъдат там с местната идентичност и производители и подобни неща. Така че ще видим по-голяма част от локализацията в общата идентичност на Vivre“, каза тя.

В първия си досега разговор за българска медия медия Кадоган разказа за маркетинговата кампания за Черния петък тази година. Опериращата на 9 държави платформа е подготвила над 200 телевизионни реклами и около 400 малки дигитални видеа. В тази област попадат статични банери – 12 000 и 5 500 динамични банери. В социалните медии са били направени 400 публикации във Facebook, 360 в Pinterest и 36 статии в блога. 

„България е малко по-малко нетърпелива да приемамe предплащане с карта или банков превод, но като цяло в региона се случват важни неща в тази посока. Така например виждаме, че повече от половината от поръчките, които сме получили, са платени по банков път или с  карта, което е приблизително 70% повече от 2019 г., Мисля, че това е свързано с препоръката, която всички отправят, да не се пипат пари, защото парите могат да бъдат преносители на вируса. Ако разглеждаме разнообразието в деветте държави, виждаме че топ държавата, в която клиентите предпочитат да плащат предварително и не използват пари в брой, е Хърватия. Румъния е на второ място, а България е в долната част на класацията, но виждаме и същото в Полша“, каза още мениджърът. 

В разговора Кадоган разкри и останалите планове на компанията си за България и региона и за развитието на онлайн търговията. 

Какви са те – не пропускайте в новия UpDate – тази събота и неделя, от 19:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара