Кольо Карамфилов пред „Умно село“: Животът в картина е лимитиран, затова и на картината слагаме рамка


Емоционалната проповед за небето и земята, за живота и смъртта ще се излъчи на 6 декември

Филмът „Хеликоптер” е уникален шанс за близко и интимно надникване в света на един от най-ярките съвременни художници, останал завинаги млад – неповторимият и неописуем Кольо Карамфилов. Вълнуващият портрет на твореца е част от емблематичните епизоди на „Умно село“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи на 6 декември, от 19:30 часа.

Епизодът е заснет от талантливия режисьор Крум Филипов специално за поредицата и е едно от малкото останали документални свидетелства за нестандартния сценограф, график, илюстратор, живописец, скулптор, автор на инсталации и пърформанси, за един неспокоен, вечно търсещ креативен дух.

Във филма Кольо Карамфилов, който ни напусна преди 6 години, малко след като навърши 50-тата си годишнина, е в стихията си - едно кълбо от емоции, смях през сълзи, неистово увлечение по творческия си инстинкт за момента... И много прекрасни спомени за големите пловдивски художници, които са неговото вдъхновение. 

Филмът възстановява и един фундаментален емоционален спомен от детството на художника, прекарано на село, който ще го бележи за цял живот – скокът в дълбоката вода. „Видях сянката си, видях пасажите от риби, видях и себе си – това е 3D!... Знаеш ли какво означава 3D – това означава „три детства”...“, споделя пред камерата на поредицата Кольо.

Не пропускайте вълнуващата среща с художника – в предаването „Умно село“, тази неделя, 6 декември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.  

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара