Вдъхновяващата стартъп петица в инициативата на Bloomberg TV Bulgaria е вече тук


Иновациите днес са навсякъде около нас, а успешното реализиране на нестандартни решения в бизнес средата вдъхновява все повече млади и идейни предприемачи. Благодарение на своите проекти, именно те често дават тласък на иновациите, положителната промяна и създаването на ефективни решения. Затова и Bloomberg TV Bulgaria отбеляза 5-ия си рожден ден, протягайки ръка именно към тях - стартъп компаниите, които са разработили свой иновативен продукт.

В инициативата „Вдъхновяващите 5“ кандидатстваха над 40 стартиращи компании, а до финала стигнаха точно 33 от тях. Петте призови места във вдъхновяващата петица, обаче, бяха решени не откого да е, а от самата аудитория.

И победителите, които ще получат безплатни менторски сесии за развитие на бизнеса си от едни от най-големите глобални имена в предприемаческата екосистема в София, Сан Франциско, Лондон и Франкфурт, са вече тук!

Най-голям брой гласове – 1027, и едно от призовите места получи търговската интернет платформа Varrio Sport – All Seasons Outdoors. Иновативната компания предлага цялостно незабравимо приключение за всички, които харесват живота от истинската му, вдъхновяваща, ярка и красива страна. За тези, които обичат да са в бурните му води и прекарват сводното си време на вдъхновяващи места с приятели и семейство, а в останалото време – планират следващото си приключение.

Първата по рода си дигитална онлайн платформа за позициониране и продажба на български стоки в цял свят - Bulgaria Store, също е сред компаниите, които попадат във вдъхновяващата стартъп петица. Позната още като „Българският Алибаба“, платформата позволява на всеки български производител по лесен и ефективен начин да позиционира своите продукти на Германския и Австрийски пазари.

С 595 потребителски гласове във „вдъхновяващата петица“ се включва и Green Revolucia – първият магазин с Нулев отпадък в България. Мисията на екипа е да направи природосъобразния начин на живот достъпен за всеки. „Искаме компанията ни да бъде инструмент за добротворство и вдъхновение за опазването на околната среда чрез лични действия“, сподели пред Bloomberg TV Bulgaria екипът на Green Revolucia. 

Сред отличените иновативни бизнеси е и иновативният софтуер Subscribe.bg, който улеснява комуникацията между бизнеси и клиенти, осигурявайки мигновена обратна връзка от абонатите.

Обсерватория за идеи 2D е последният сред кандидатите за вдъхновяващата стартъп петица, който потребителите подкрепят и нареждат сред победителите. Независимото сдружение е насочено към осъществяването на обществено полезна дейност, обединяващо своите членове за разработване и осъществяване на идеи, свързани с запознаване на децата с науката и върховите технологии, опазване на биоразнообразието, съхраняването на специфичния български бит, традиции и култура, както и активно участие и иницииране на социално значими каузи.

Вдъхновяващата стартъп петица ще бъде консултирана от специален менторски колектив, който Bloomberg TV Bulgaria подбра прецизно. Менторите, които ще помогнат с напътствия и съвети на победителите, са Диана Стефанова - вицепрезидент „Глобална стратегия за развитие” във VMWare, управляващият директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor Bulgaria Момчил Василев, Светозар Георгиев - съосновател на Telerik, Telerik Academy и Campus X, както и архитектът и предприемач от Лондон Адел Закут и Деян Витанов от Сан Франциско - маркетингов директор на световната гейминг компания Playco и основател на компанията в Силициевата долина Chobolabs. Стартъпът на Витанов е фокусиран върху електронни спортове на мобилни устройства. За реализацията му предприемача успява да набере почти 10 млн. долара капитал от някои от най-добрите инвеститори в САЩ.

Екипът на Bloomberg TV Bulgaria поздравява победителите и желае успех на всички компании-участници, които с проектите си помагат за създаването на иновации и за развиването на бизнес средата в България.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара