Пътешествия във въображаеми светове и забавно рисуване по JimJam през януари


Представяме ви акцентитe и премиерите през януари 2021 по детския телевизионен канал JimJam.

Минимаратони!

Всяка събота и неделя през януари от 10.00 до 11.00 ч. децата ще могат да гледат по три епизода от сериалчетата “Яя и Зук”  и „Невероятни приказки“! 


Пълен с добродушен хумор и оптимизъм, “Яя и Зук” е филм за две мъничета, които се забавляват, пътувайки между действителни и въображаеми светове заедно със своите оживели играчки. По-голямата сестра Яя и нейният по-малък брат Зук се наслаждават на пътешествията си независимо дали минават през огледалото, вземат назаем космически кораб или просто се гмуркат в гората зад техния килер… 

В „Невероятни приказки“ историята се развива в едно приказно царство на малки буболечки. Това компютърно-анимирано сериалче следва един пътуващ изпълнител на име Аполо, който е обвинен несправедливо от злия братовчед на кралица Маргерит в това, че плете интриги, за да я отвлече. Когато добродушният Аполо пристига в селото на забавните малки насекоми, цялото царство е на път да бъде разрушено…


Учи и играй! Тематични образователни блокове 

Всеки ден от 9.04 до 10.00 ч. и от 17.04 до 18.00 ч.


През януари тематичните образователни блокове на JimJam ще представят епизоди от поредиците „Дудлибу“, „Отгатни колко те обичам“ и „Отгатни с Джес!“.  

Сериалът „Дудлибу“ представя… Дудлибу – малък художник с голямо сърце, който е винаги готов да се забавлява и преди всичко, да започне едно Ридлибу! Само с няколко щрихи на молива си, Дудлибу винаги успява да сътвори смешна рисунка, която оживява след оцветяването си! Малкият маркер Скечи е най-добрият приятел на Дудлибу. Пълен с живот и малко нетърпелив, той е винаги готов да се присъедини към Дудлибу за едно Ридлибу, което му дава възможност да използва живото си въображение. Когато тези най-близки приятели играят на любимата си игра Ридлибу, малчуганите разбират, че рисуването наистина е детска игра!

„Отгатни колко те обичам“ е награждаван сериал, който представя един безкраен акварелен пейзаж на гъсти гори, мързеливи реки и слънчеви ливади, където е домът на две кафяви зайчета -  Малкото кафяво зайче и неговия баща – Голямото кафяво зайче. Малкото кафяво зайче задава на Голямото кафяво зайче вечния въпрос, "Отгатни колко те обичам?" и филмът продължава с това как в отговор двамата използват все по-големи и по-големи сравнения, за да покажат колко много се обичат. Сюжетът е простичък, но показва реално любовта, която зайчетата изпитват едно към друго и представя образователни истории за приятелство, семейни ценности и приключения. 

„Отгатни с Джес!“ е интерактивен анимационен телевизионен сериал, в който главен герой  е котето Джес от телевизионния сериал „Пощальонът Пат“. Децата ще се забавляват с приключенията на Джес и неговите приятели във фермата Грийндейл в Лондон, Англия.  Но малките зрители ще видят също как героите винаги се опитват да си помогнат един на друг и да разрешат взаимно проблемите си, като поставят един „Голям въпрос“, на който отговарят чрез „питане, тестване, намиране на начин“.


Нови сезони

Любопитния Джордж

Сезони 10 и 11

От 3 януари, всяка неделя, 7.40 


„Любопитния Джордж“ е американски анимационен телевизионен сериал, базиран на едноименната поредица от детски книжки на Маргрет Рей и Х. А. Рей, който разказва историята на осиротяла африканска маймунка на име Джордж и неговите приключения с Човека с жълтата шапка. Джордж е доведен в оживения град от дома си в Африка от Човека с жълтата шапка. Те заживяват заедно и стават най-добри приятели. Човека с жълтата шапка полага много усилия да се грижи за Джордж, но често се появяват усложнения… Обикновено наивността на Джордж и неговото любопитство вкарва него и другите в неприятности ...


Звезда на месеца

Локомотивчето Томас от „Томас и приятели“


През януари децата могат да очакват специална промоция на главния герой от филмчето „Томас и приятели“ чрез забавни видеоклипове, от които ще разберат интересни неща за характера на любимото синьо парно локомотивче Томас – всеки ден от 1-ви до 31-ви януари. 

Популярният сериал „Томас и приятели“ проследява приключенията на парното локомотивче Томас и всички негови приятели. В поредицата Томас, Джеймс, Стенли и другите локомотивчета  имат вълнуващи преживявания, с които децата искрено се забавляват, но и научават интересни и полезни неща.

Всеки ден малките зрители могат да научават и интересни факти за влаковете в поредицата „Знаехте ли, че…“, както и да гледат образователни кратки клипове за тях.


Филмов блок всяка събота и неделя

JimJam ще продължи да радва малките зрители с филмови уикенди с любимите им герои и през януари – всяка събота и неделя от 13.09 ч. JimJam ще предложи на децата забавления със синьото парно локомотивче Томас и неговият славен екип! Eдно от най-незабравимите приключения в „Томас и приятели“ e в епизода „Томас и приятели: Великото откритие“. Томас преживява най-голямото си приключение досега! Един ден, докато се състезава с Джеймс из остров Содор, Томас открива най-вълнуващото нещо, което е виждал – отдавна изгубен и безлюден град, наречен Грейт Уотъртън. Всички са развълнувани от откритието на Томас и инспектор Фет обявява, че градът ще бъде реставриран за Празника на Содор. Нов локомотив на име Стенли пристига на острова, за да помага в работата и не след дълго Томас започва да ревнува и да се чувства застрашен от присъствието му. Той решава да изиграе номер на Стенли, за да го накара да изглежда глупаво. Планът му се обръща срещу самия него и скоро Томас е изгубен. Инспектор Фет организира най-голямото издирване, но дали Томас ще бъде намерен навреме, за да довърши възстановяването на Грейт Уотъртън? 

Децата ще могат да гледат и епизодите „Томас и приятели: Свикването на всички локомотиви“ и „Томас и приятели: Спасяването на мъгливия остров“.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара