Годината през погледа на журналистите в „Темата на NOVA”


Последните дни от годината традиционно са момент за равносметка, но 2020 г. съвсем не беше обикновена. Светът се изправи срещу враг, с когото продължава да се бори и който ще остави траен отпечатък върху всеки аспект на живота ни. Успоредно с това обществото беше изправено и пред редица други предизвикателства. Кои са събитията белязали изтичащата година и как ги видяха журналистите и лицата на NOVA, разказват авторът Даниела Пехливанова и операторите Мартин Младенов и Емил Александров в „Темата на NOVA”.  

Наред със здравната криза, страната ни се сблъска с безводие, напрежение между институциите, протести. Също толкова динамична беше ситуацията и в световен мащаб – всички следяха с напрегнато очакване изборите в САЩ, излизането на Великобритания от ЕС, проблемът с бежанците, ударите, които коронавирусът нанесе върху спорта и безпрецедентната отмяна на Олимпийските игри. 

2020-та беше годината с извънредни емисии, с рекорден брой часове на новини и публицистика. Информацията се превърна в жизнено необходима, защото даваше на обществото посоката, по която може да продължи да живее. Също така година на съпричастност, дарения, обръщане към проблемите в здравеопазването и помощ за медиците на първа линия. Каква е поуката, която всеки може да извади за себе си могат ли да бъдат откроени позитиви, въпреки трудностите?  

Гледайте двете части на Обзора на годината в „Темата на NOVA“ на 26 и 27 декември, веднага след централната емисия новини.  

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара