Тервел срещу Звяра по пътя към световната титла


Бронзовият медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев e пред решителна стъпка към голямата си мечта. Тервел ще се изправи днес срещу Викапита Мероро от Намибия в своя 16-и професионален двубой. Евентуален успех на българина ще му отвори пътя към мач за световната титла през 2022 г.

Мениджърът на Тервел Ивайло Гоцев обяви пред "Марица" преди няколко дни, че целта пред нашия боксьор е атака на световната титла при 90-килограмовите до края на 2022-ра, но това няма как да се случи без успех над Мероро. В момента шампион на WBA е французинът с арменски произход Арсен Гуламирян, който е непобеден в 26-те си срещи досега и има 18 нокаута на сметката си.

Пулев се оказа по-тежък от съперника си, а битката между двамата е предпоследна от галавечерта в Дар ес Салаам, която стартира в 20:30 часа. Шоуто, което е организирано в индустриалната столица на Танзания, носи гръмкото название Грохот в Дар.

Домакините се опитват да направят препратка към битката на Мохамед Али с Джордж Форман в Заир от далечната 1974-та, която всички спортни фенове знаят като Грохот в джунглата (срещана и като Тътен).

Вчера Тервел и намибийският му противник се изправиха лице в лице за последен път, преди да се срещнат на ринга тази вечер. Кантарът пък породи въпросителни, като интернационалният шампион на WВА се оказа по-тежък от африканеца.

Пулев закова стрелките на 91 килограма, което е с 300 грама над допустимото за полутежка категория. Оказа се обаче, че той е правил и още един кантар, който е показал различна стойност и в действителност Тево влиза в нормите.

В същото време пък Звяра, както се нарича Мероро, постави стрелките на 90.6 килограма. Освен всичко друго намибиецът е и по-нисък.

Всичко това би трябвало да даде по-голямо предимство на българина. Той демонстрира за пореден път отлична физическа форма и очакванията са да запише 16-ата си поредна победа на професионалния ринг.

За Тево това ще бъде първи мач след 13 месеца пауза. За родния профибокс пък неговото участие в Танзания е историческо, тъй като досега не сме имали участник в подобна га-лавечер.

"Той е пренебрежимо малко по-лек. Боксът е военен спорт, нямаш право да излизаш от форма. Събраха се доста хора на кантара, добре че тук няма коронавирус. Това позволява да проведем това събитие", каза пред bTV Пулев в последната си тренировка преди сблъсъка.

На самия кантар пък Мероро не бе словоохотлив. Той обаче отправи закана. "Ще спечеля за честта на Африка", заяви 35-годишният намибиец.

Още спортни новини четете на www.rundbg.com.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара