БНТ - от днес започва поредицата "Македоно-одринска революционна галерия"


От днес, 4 януари до 7 януари 2021 г. включително,  по БНТ 2 ще бъде излъчена  документалната поредица „Македоно-одринска революционна галерия“. Режисьор е Атанас Киряков, оператор Ванцети Радев, а сценаристи са професор Светлозар Елдъров и проф. д-р Тодор Петров.

 

Поредицата представя лидерите от революционното движение – тяхната сложна история и различна съдба, на която изслeдователите трябва да посветят много време, за да съставят възможно по-достоверна картина на събитията и портретите на всеки от героите-революционери с легендарни имена.

 

Документалната поредица е по книгата на Светлозар Елдъров – „Македоно-одринска революционна галерия“, съдържа очерци за Гоце Делчев, Даме Груев, Яне Сандански, Тома Давидов, Борис Сарафов, Борис Дрангов, Тодор Александров и други, които са в първите редици на македоно-одринската освободителна борба на поробените българи, а революционното им лидерство е в основата на техните портрети.

 

Гледайте „Македоно-одринска революционна галерия“

от 4 до 7 януари 2021 г. от 21:00 часа по БНТ 2.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара