Виктор Божинов и Зорница София влизат в „Домът на българското кино“


Епизодите на поредицата на БНТ, посветена на новата сесия за филмопроизводство на обществената телевизия по традиция излизат всеки вторник и четвъртък, а новият епизод вече може да чуете в официалните подкаст канали на БНТ. В епизод 9 гостува режисьорът на „Възвишение“  и „Под прикритие“ Виктор Божинов, който разкрива как стига до решението да екранизира романа на Милен Русков. 

В крайна сметка човек трябва до си поставя високи цели, за да се опитва да ги прескача, дори с риск да си разбие главата, така че „Възвишение“ беше от тези неща, които бяха висока летва, която (дай Боже!) да сме успели да надскочим!", споделя Божинов.

Трябва ли да се търсят общочовешки теми или трябва да се залага на локалните; трябва ли да се „слиза“ на нивото на публиката, какви липси запълва родното филмопроизводство и идва ли краят на дните на традиционните киносалони - това са само част от въпросите, на които режисьорът дава отговор в подкаста.

 

Епизод 9 на подкаста „Домът на българското кино“ слушайте ТУК.

https://soundcloud.com/user-560261172/domt-na-blgarskoto-kino-09-viktor-bozhinov

 

В 10-ти епизод, който може да чуете на 14 януари, специален гост е режисьорът на „Мила от Марс“ и „Прогноза“ - Зорница София.

Киното трябва да се гледа в киносалони, за тези, които уважават изкуството като такова“, е мнението на Зорница София.

Не изпускайте гостуването ѝ, за да разберете каква е ролята на телевизията във филмовия процес, как частна и обществена телевизия могат да си подадат ръка за проект и как се поддържа огъня в българското кино.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара