МОМЧЕТО СИ ОТИДЕ: Почина известният актьор Филип Трифонов

 


Една от първите му и най-известни роли е в „Момчето си отива“

Почина известният български актьор Филип Трифонов, потвърдиха за NOVA от Съюза на българските артисти. Той си е отишъл на 73-годишна възраст.

Трифонов изиграва главни роли в знакови за българското кино филми, като „Момчето си отива“ и „Оркестър без име“.  Една от първите роли на Трифонов на голям екран е тази на Ран в "Момчето си отива", а репликата: "Една боза от 6 стотинки", се превръща в емблематична. 

Сред театралните изяви на актьора са постановките „Аудиенция“, „Секънд хенд“, „Западна Германия – отечество мое“, „Тя“, „Правостояща комедия“, „Детектор на лъжата“, „Тестостерон“.

Съосновател е на Естествен театър „Трифоноф & Гундеров“ заедно с режисьора Николай Гундеров. От есента на 2006 г. работи в Сатиричния театър.

Работи в Драматичен театър „Н. Й. Вапцаров“ Благоевград (1973 – 1976), Театър „София“ (1976 – 1978), СИФ „Бояна“(1978 от 1990). Държавен Сатиричен театър (2005 – 2011), Народен театър „Иван Вазов“ (2011 – 2017), Театър 199.

Член на САБ и на СБФД (1973). Почетен гражданин на София.

Екипът на TBC изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Филип Трифонов! Поклон пред паметта му!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара