Тежък жребий за младежите ни: Паднахме се с Нидерландия и Швейцария


Младежкият национален отбор на България попадна в компанията на Нидерландия, Швейцария, Уелс, Молдова и Гибралтар в квалификациите за Евро 2023. Жребият бе теглен днес в Нион, а младите „лъвове“ са в група Е.  

Двубоите от всички квалификационни групи по програма трябва да се изиграят между март 2021 и юни 2022 г., а през септември 2022 г. са насрочени сблъсъците от плейофната фаза на европейското първенство, домакини на което са Румъния и Грузия през лятото на 2023 г.

За финалите на турнира ще се класират победителите във всяка от деветте квалификационни групи, както и подгласникът с най-добри показатели от всички групи (без да се броят двубоите срещу последните отбори в групите). Останалите 8 отбора, завършили на второ място в своята група, ще спорят помежду си за разпределение на последните 4 квоти за европейските финали.

България U21 бе поставен в трета урна при днешния жребий благодарение на доброто си представяне в предишните квалификации, в които възпитаниците на Александър Димитров до последно имаха шанс за класиране във финалната фаза.

Още спортни новини четете на www.rundbg.com.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара