Нов сезон с Йоркширските ветеринари, Дивата Нова Зеландия и Праисторически сезон по VIASAT NATURE през ФЕВРУАРИ


Ето най-доброто от Viasat Nature през февруари:

Йоркширският ветеринар

Започва от понеделник, 1 февруари, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Сезон: 9

Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Yorkshire Vet

Година: 2019


"Йоркширският ветеринар" следва драмата, смеха и сълзите на две натоварени ветеринарни практики. Питър Райт, който е обучен от най-известния ветеринарен лекар в света Джеймс Хериот, сега ръководи практиката на своя ментор в Тирск, а бившият му партньор Джулиан Нортън работи в съседния Бороубридж. 

Смесените практики са все по-рядко срещани, но с помощта на отдадените екипи от ветеринари и медицински сестри, Питър и Джулиан работят с популярни и екзотични домашни любимци, селскостопански и диви животни и се сблъскват с всякакви колоритни герои - от деца и любезни възрастни дами до цапнати в устата йоркширски фермери.


Рубрика: Праисторически сезон


Всяка неделя от неделя, 7 февруари, в 14:00 ч.

Отправяме се под земята, копаейки дълбоко за артефакти и доказателства, които ще ни позволят да се върнем назад във времето, в праисторическите дни, когато динозаври са бродили по земята, китовете са можели да ходят, а бозайниците все още са били развиващи се организми. С помощта на фосили, експертите разкриват нови улики от миналото и как нашият свят е добил сегашния си вид.


Дивата Нова Зеландия

Започва от сряда, 17 февруари, в 20:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Wild New Zealand

Година: 2019


Има пейзажи, които едва ли някой е изследвал или виждал. Документалният филм от две части ни превежда през Нова Зеландия от южния до най-северния й край. Висококачествени изображения от въздуха, земята и водата показват рая в другия край на земята с кипящи вулкани, магически пещери и папагали, които не могат да летят. Нова Зеландия е изолирана в южната част на Тихия океан и отдавна е пощадена от човешка намеса. В търсене на оригиналност опознаваме целия остров от Фиордланд - дом на хобитите, където езера и фиорди се извиват през тревисто-зелените планински пейзажи, до нос Рейнга - северния край, където диви коне тичат по самотни пясъчни плажове.


Възходът на бозайниците

Неделя, 7 февруари, в 14:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Rise of the Mammals

Година: 2020


Преди шестдесет и шест милиона години астероид унищожава динозаврите в глобална огнена катастрофа. Ние обаче не знаем много за това как техните наследници - бозайниците, са се възстановили и завладели света. Скрита в наглед обикновени скали, изумителна находка от фосили разкрива как същества с размер на плъхове са се уголемили и започнали да еволюират в огромния набор от видове - от гепарди до прилепи и от китове до хора, които населяват планетата днес.


Когато китовете можеха да ходят

Започва от неделя, 14 февруари, в 14:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Оригинално заглавие: When Whales Walked

Година: 2019


Това са най-емблематичните животински видове на планетата - китове и грабливи птици, свирепи крокодили и великолепни слонове. Откъде са се появили тези невероятни същества? Тръгваме на световно приключение, за да открием отговора - от Ванкувър до Мадагаскар, пътувайки милиони години назад в миналото, за да разкрием древните им истории. По пътя срещаме невероятен състав от древни герои - от миниатюрни слончета, през крокодили, в пъти по-големи от всични днешни влечуги, до прародители на китовете, които са се придвижвали на четири крака.


Динозавърски досиета

Неделя, 28 февруари, в 14:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Dinosaur Cold Case

Година: 2020


Това е най-невероятният древен криминален случай - канадски багерист по време на работа в нефтените пясъци в Алберта удря твърд обект, покрит със странни петна. Оказва се идеално запазен труп, погребан отдавна... много, много отдавна - преди 110 милиона години, ако трябва да сме точни. "Жертвата" е напълно запазен анкилозавър - непокътнат фосил на нов вид бронирани динозаври. Палеонтолозите от Кралският музей на палеонтологията Тирел работят като криминални детективи, за да разкрият тайните му. Откъде е дошъл, защо е намерен с главата надолу на хиляди километри от земята, която е била някога вътрешно море, как е умрял и защо е така идеално запазен?

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара