Дарителството като начин на живот в „Малки истории“ по БНТ 1


Този петък (19 февруари 2021 г.), в социалното предаване на БНТ „Малки истории“ водещата Ирен Леви и гостите ѝ ще разговарят за дарителството – кой дарява днес и на кого и как се отрази скандалът с една от големите платформи за дарителство в България?

В предаването че чуете историята на Бисер - 11-годишно момче, чиято мечта е да стане музикант. Преди това обаче, кой знае защо му е дадено да премине през лабиринт от изпитания, които и зрял човек трудно би могъл да понесе. Той се опитва да пребори рака и родителите му събират сумата за лечение в чужбина чрез дарения. „Много лошо си съвпадна всичко, защото когато трябваше да започнем с новото лечение, стана скандал с платформа за събиране на средства и сега ние много по-трудно ще съберем средствата, защото хората изгубиха доверие в тези кампании.“, разказва Ивана, майка на Бисер.

Историята на българката Стела, която живее в Англия, но гледайки сложната социална ситуация в родината ни, съвсем спонтанно създава профила „Ангели за България". Не след дълго към него се присъединяват над 5000 български имигранти от цял свят. „Това, че сме далеч от България ни засилва чувството и нуждата да помагаме на хората. Така се чувстваме част от промяната.“, споделя Стела.

В предаването ще гостува и Тодор, производител на картофи. Покрай изолацията, която създаде ковид 19, той не успява да продаде на добра цена реколтата, затова решава да отвори пълните си складове и да раздаде на социални кухни, самотни родители и бедни хора. Безвъзмездно – на който, колкото му е нужно. До днес - над 34 800 кг. картофи.  „Когато разнасяме картофи на възрастни хора, им виждам очите, изражението, задоволството, благодарността. Ефектът е поразителен, повярвайте ми!“, разказва Тодор.

Гости и коментатори в студиото на „Малки истории“ ще бъдат Ивайло Гюров – маркетинг анализатор, Красимира Величкова – директор на Български дарителски форум, Фредерик Бениамин, който получи от дарители пари за нов дом, след като пожар изпепели къщата му и Калин Христов – доброволец от „Зеленият отбор на България". 

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:45 ч. по БНТ 1.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара