Паник атаките и повишената тревожност в „Малки истории“ по БНТ 1


Ковид, стрес и повишена тревожност. Пандемията доведе до регистриране на нов ръст на депресии, панически атаки и домашно насилие. Как обаче можем да излезем от омагьосания кръг? Този петък (26 февруари 2021 г.), по темата в студиото на „Малки истории“ ще разговарят водещата Ирен Леви и гостите ѝ.

Петя Петрова ще сподели своята лична история. Първата ѝ преживяна паническа атака е най-лошият ден в живота ѝ. Тогава спира да диша. Петя Петрова написва книга, в която описва другото лице на паниката и споделя личните си преживявания и опит. Създава фейсбук група за взаимопомощ  „Бялата лястовица" на хора с тревожни разстройства.

Обичаме ли да оставаме насаме с мислите си или тишината ни плаши? Своя коментар по темата ще направи специалистът по организационно развитие и когнитивно-поведенческа психотерапия - Слави Стоев. Според него, понякога няма нищо по-полезно от „блеенето“ в тишина.

Зрителите ще чуят и историята на Анна, която вече 20 години помага на жени, преживели домашно насилие. Това е разказ за случаите отвъд статистиката и за раните, които не зарастват.

Гости на Ирен Леви в студиото на „Малки истории“ ще бъдат психологът д-р Пламен Димитров, Мария Македонска, която се е срещала с паническата атака, Кристина Митева, която е минала през депресията и Цветелина Йосифова - основател и ръководител на Kabinet.bg, линия за спешна безплатна терапевтична помощ.

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:45 ч. по БНТ 1.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара