500 пъти Георги Любенов в неделя по БНТ


Преди 9 години, на 22 април 2012 г.,  Българската национална телевизия стартира предаването „Денят започва... в неделя“ и избира за водещ на продукцията Георги Любенов. Харизматичният журналист и до днес е лице на една най-гледаните уикенд формати на националната телевизия. 

Тази неделя (7 февруари 2021 г.), ще бъде излъчен брой 500 на „Денят започва с Георги Любенов“. Стартирало като двучасово предаване в неделя, днес то има обща продължителност от 6 часа седмично - в двата почивни дни от 08:00 до 11:00 по БНТ 1. 

За да отбележи символичния празник екипът на предаването е подготвил по-специално съдържание. В студиото ще бъде Катя Сунгарска, днес говорител на „Спешна помощ“, а преди 9 години - редактор на „Денят започва...в неделя“. Със спомени от началото ще участва и журналистката Екатерина Анева - на 22 април 2012 тя прави разследващ репортаж за предаването, а днес е ПР на ВМРО. Ще гостува и певицата Нина Николина, която е била сред гостите в първия брой на предаването. 

Тази неделя в брой 500 пред Георги Любенов за едно от малкото си телевизионни интервюта ще застане президентът Георги Първанов (2002-2012).

По данни на агенция „ГАРБ“ над 3 800 000 българи са гледали в някакъв момент интервютата на Георги Любенов през този ТВ сезон (01.09.2020 – 31.01.2021). Всеки шести българин избира продукцията на БНТ този часови пояс. Особено висок е и делът на младежката аудитория - над 22% (целева група възраст 15-24 години).

„Денят започва с Георги Любенов“  се излъчва всяка събота и неделя по БНТ1. Редактори на предаването са Теодора Каролеева, Джанан Дурал и Сашо Пенков, режисьор е Станислав Терзиев. Актьорът и популярен влогър Стефан Попов - Чефо е репортер, а свои рубрики имат журналистите Елена Розберг, Станислава Айви и Ирена Григорова. 

Гледайте всяка събота и неделя „Денят започва с Георги Любенов“ от 8:00 до 11:00 часа по БНТ 1.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара