A1 удвои сумата, дарена от служителите по ведомост през 2020 г.


Общата стойност на дарените средства е 80 000 лева, с които бяха подпомогнати 9 каузи в полза на деца, хора в неравностойно положение и животни в беда

Средствата, дарени от служители на А1 и от самата компания през изминалата година, достигнаха 80 000 лева и подкрепиха 9 различни каузи в полза на деца, хора в неравностойно положение и животни в беда. Като социално отговорна компания А1 подкрепя дарителството на работното място от 2003 година. В началото на 2020-а А1 обеща да удвои дарената от служителите сума през годината. В резултат към събраната в програмата сума от 40 000 лева, компанията прибави своя дял от още 40 000 лева.

Дарителството по ведомост е възможност за служителите да даряват ежемесечно и без усилия сума по избор за различни каузи, като за целта подписват еднократно договор за дарение. Той се сключва с фондация BCause, която организира програмата и е партньор на А1 в инициативата. Всеки месец посочените суми се превеждат към фондацията, а екипът на BCause разпределя даренията към избраните каузи. Служителите могат да избират от 9 различни каузи, а сумата, с която да ги подкрепят, зависи изцяло от волята за благотворителност на всеки служител и може да бъде променяна по негово усмотрение.

Така от години програмата за дарителство по ведомост дава възможност на фондациите да планират дейността си на годишна база и да работят в условия на предвидимост и по-стабилна финансова сигурност. Чрез нея служителите на А1 стават посланици на доброто и на съвременните принципи в световната благотворителна култура, осъществявана на работното място.

„Подкрепата, оказана с общите усилия на над 270 служители на А1 - участници в инициативата, е символ на надеждата и споделеното добро, от които всички имаме нужда в тези предизвикателни времена. Благодарение на дарителството на работното място служителите на компанията имат възможност да бъдат част от изключителни по замисъл и реализация добри дела, които продължиха да вдъхновяват екипите на А1 и през 2020 година.” – сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1.

През изминалата година освен дарените лични средства чрез дарителство по ведомост, служителите се включиха в различни доброволчески акции.

През февруари беше организирана „Вечер с кауза: настолни игри в офиса“ в подкрепа на фондация „Заедно в час“. Чрез инициативата компанията дари средства за обучението на трима учители в страната, които подкрепят стотици деца в тяхното личностно израстване и образование.

През есента служители на компанията помогнаха за почистването на два центъра за деца и младежи с увреждания - терапевтичен център „Малала“ в кв. Гео Милев и дневен център „Св. Врач“ в ж.к. Сердика. А в края на октомври екипи на А1 и техните семейства се включиха в засаждането на дръвчета върху бившето сметище в Суходол, част от инициативата на Столична община „Новата гора на София“, с което допринесоха за бъдеще с по-чист въздух в големия град.

През ноември служители на А1 участваха и в традиционната инициатива за кръводаряване, част от кампанията на Националния център по трансфузионна хематология.

Традиционните вътрешни благотворителни базари на А1 през 2020 година бяха организирани онлайн заради ситуацията в страната. По време на Великденския базар, чрез пазаруване или наддаване на търг за разнообразни артикули, предоставени от наши партньори, служителите събраха 3 800 лева. Сумата беше дарена на стипендиантска програма „Готови за успех“ за повече отличници от уязвими семейства, които могат да докажат таланта си и да продължат да се развиват. По време на Коледния базар на същия принцип служителите събраха близо 4 800 лева. Сумата беше дарена на МБАЛ по белодробни болести „Света София“ за закупуването на апарати за дезинфекция на въздуха от вируси и бактерии в помощ на борбата на медиците срещу COVID-19. 

Дарителството по ведомост е част от цялостната политика на А1 в подкрепа на социално отговорни каузи, сред които са подпомагане на развитието на приемната грижа в страната, спортни и културни мероприятия. През пролетта, още с началото на извънредното положение в България във връзка с пандемията от Ковид-19, А1 предприе и мащабна кампания за Дигитална солидарност, с която подпомогна редица здравни заведения в страната. Дарителските инициативи на А1 във връзка с борбата с коронавируса продължиха и през цялата 2020-а година, като включваха дихателни апарати, антигенни тестове за диагностициране на пациенти, финансиране на привличането на доброволци за работа в Ковид отделенията и други.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара