Ако правите секс по-често, ще се радвате на...


Ползите от честото правене на секс по-често са много и за физическото и психическото здраве на всеки партньор. Честите креватни изпълнения ще ви донесат  от намалени нива на стрес до по-голяма интимност и дори по-нисък риск от раздяла. А препоръката за максимален резултат е минимум един път седмично да сте сексуално активни.

Секс по-често: Психологически ползи

Има много емоционални и психологически ползи от правенето на секс по-често. Всъщност сексът е тясно свързан с по-доброто качество на живот. Някои от психологическите ползи са:

По-голяма самоувереност: Когато прави секс по-често, това може да ви помогне да повишите своето самочувствие и да намалите чувството си на несигурност.

Повече щастие: Редица проучвания доказват, че по-честият и по-качественият секс карат човек да се чувства по-щастлив. До голяма степен това се дължи на отделянето на хормоните ендорфин и окситоцин, които повишават чувството на спокойствие и удовлетворение.

По-малко стрес: Хроничният стрес може да бъде причина за избягването на сексуална активност. Интересното е обаче, че именно сексът е ефективна техника за намаляване на стреса. Когато правите секс по-често, това понижава нивата на кортизол и адреналин, като ефектът продължава и на следващия ден.

По-добър сън: Оргазмът предизвиква освобождаването на хормона пролактин, който подпомага съня.


Секс по-често: Физически ползи

Освен психически ползи, по-честото правене на секс носи и своите плюсове по отношение на физическото здраве. Някои от тях са:

Секс като тренировка: Сексът е вид физическа активност, тоест доста приятна тренировка. Той е еквивалентен на умерени физически натоварвания като бързо ходене или изкачване на стълби. Сексът подпомага стягането и тонизирането на коремните и тазовите мускули.

Подобрена имунна функция: По-честият секс също така има положителен ефект върху имунната система. Редовният сексуален живот намалява риска от настинка или грип.

По-ниски нива на болка: Отделянето на ендорфини по време на секс не само насърчават чувството на спокойствие, но и имат болкоуспокояващо действие. Те могат да намалят болките в гърба или пък мигрената.


Сексът и връзката

Освен индивидуалните ползи за вас и вашия партньор, по-честият секс оказва ползотворно влияние и върху връзката ви. Редовният сексуален живот засилва чувството на свързване между двама души и подобрява емоционалната близост. Изразяването на любов чрез секс увеличава вероятността партньорите да останат заедно. Обратно – липсата на секс или рядкото правене на секс кара води до отдалечаване и увеличава риска от изневяра, пише rozali.com.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара