Discovery и Булсатком разширяват стратегическото си партньорство в България със старта на Eurosport 4K и HGTV (Home and Garden TV)


Discovery, глобалният лидер в предоставянето на развлекателно съдържание,  обяви, че разширява стратегическото си партньорство с Булсатком – българският лидер на пазара на платена телевизия.

Като част от новото споразумение, Булсатком запазва в портфолиото си предлаганите водещи канали - Discovery Channel, TLC, ID и Eurosport и добавя HGTV (Home and Garden TV) за клиентите на сателитна и интерактивна телевизия.  Булсатком ще бъде и първият оператор в България, който ще разпространява Eurosport в 4К качество.

Телевизионният канал Home and Garden TV (HGTV) излъчва реалити предавания с фокус върху покупко-продажбите на недвижими имоти, интериорен дизайн и къщи-мечти. Предаванията ще предложат на клиентите на Булсатком по всички платформи развлекателна и полезна информация за ремонти, строеж, обзавеждане и редекорации на жилища, вили и къщи. Някои от най-гледаните предавания включват "Caribbean Life", "Good Bones" и "Celebrity IOU". HGTV стартира у нас на оригинален език с частичен превод, като до началото на лятото ще бъде изцяло дублиран на български език.

Специално за клиентите на Булсатком, които използват интерактивна телевизия, Eurosport в 4К качество ще излъчва в ултра висока резолюция едни от най-гледаните спортни събития в света, включително тенис турнирите от Големия шлем, големите колоездачни обиколки и много други.

„Днес отбелязваме ключов етап от развитието на нашето портфолио в България, като разширяваме партньорството си с Булсатком. От една страна, ние продължаваме да задоволяваме нашите фенове с любимия Discovery и с първокласни състезания на Eurosport, като същевременно предлагаме и свежо съдържание от HGTV, лидер в сегмента за дома и градинарството в нашето портфолио. HGTV е глобален и регионален успех за нас и съм сигурна, че скоро ще стане изключително популярен и за клиентите на Булсатком, като се има предвид, че се намираме във време, в което хората празнуват все повече и повече духа на дома. Едновеременно с това предлагаме на феновете на спорта още по-добро преживяване чрез Eurosport 4K, който към момента е сред най-добрите 24/7 спортни канали с 4К качество в Европа.”, заяви Кенечи Белушевич, Директор Бизнес развитие и ТВ разпространение на Discovery.

„Булсатком подчертава водещата си позиция на българския пазар като е първият оператор, който пуска Eurosport в 4К качество. Пускаме на пазара за първи път и  вече придобилия световна популярност телевизионен канал HGTV. Радваме се, че продължаваме партньорството си с Discovery, доставяйки изключително съдържание с най-високо качество към домакинствата“, заяви Станислав Георгиев, Главен изпълнителен директор на Булсатком. 


За Discovery

Discovery, Inc. (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) е глобален лидер в предоставянето на развлекателно съдържание от истинския живот, което вдъхновява, информира и забавлява. Discovery излъчва над 8 000 часа оригинално програмно съдържание всяка година. Достъпна в над 220 държави и на повече от 50 езика, Discovery е иновативна платформа, предоставяща съдържание на всички устройства, включително и: портфолиото на GO услугите, които дават възможност на зрителя да гледа телевизия, където и да се намира; стрийминг услуги като discovery+, Food Network Kitchen и MotorTrend OnDemand; платформата Group Nine Media; знаково партньорство с BBC; стратегическо партньорство с PGA Tour, превръщайки медията в дом на голфа. Портфолиото на Discovery включва водещи телевизионни канали, начело с Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, мултиплатформата JV с Чип и Джоана Гейнс, както и американският джойнт венчър OWN: Oprah Winfrey Network в САЩ, Discovery Kids в Латинска Америка, и Eurosport, водещият доставчик на локално значимо висококачествено спортно съдържание в Европа и Дом на Олимпийските игри за Европа. За повече информация, моля посетете corporate.discovery.com и последвайте @DiscoveryIncTV в социалните платформи.  

За Булсатком

Булсатком е най-големият доставчик на платена телевизия в България с водеща позиция в предлагането на сателитна телевизия. 

Булсатком е сред ключовите компании у нас, които предлагат интерактивна телевизия с високо качество и разнообразно съдържание.

Булсатком излъчва над 240 канала, от които над 130 в HD формат и 6 в 4K ULTRA HD формат. Компанията поддържа портфолио от богати и разнообразни ТВ канали, които се излъчват ексклузивно в мрежата на оператора, сред които са TV+; F+; Sport +; Cinema+; Action +; Comedy + и други.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара