Инцидентът в Розуел, необясними явления и истината за Аушвиц по History през март


Представяме ви акцентитe и премиерите през март 2021 по History SD & HD.

Розуел: Първият свидетел

От 3 март, всяка сряда, 22.00 ч.


Сериалът „Розуел: Първият свидетел“ тръгва по следите на внуците на майор Джеси Ей. Марсел – първият човек, разследвал инцидента в Розуел през юли 1947 година. Семейството му смята, че американското правителство е оказало натиск върху майор Марсел да оттегли първоначалното си изявление за това, което е открил на мястото на катастрофата, и да отрече, че е намерил каквито и да е доказателства за наличието на НЛО. Те пазят дневника на Марсел, за който се смята, че съдържа улики относно истината за случилото се в Розуел, както и нови доказателства за това къде все още може да лежат заровени останките от извънземен летателен апарат. Разследването се води от Бен Смит – бивш служител на ЦРУ.


Има ли обяснение?

От 10 март, всяка сряда, 23.00 ч.


„Има ли обяснение?“ е сериал, който анализира най-тайнствените видеозаписи, филми, снимки и аудиозаписи от историята - НЛО, криптиди, странни природни явления и други. Водещият - журналистът-ветеран Тони Харис, показва и анализира видеозаписи, като често кани специалисти или използва нови методи за компютърен анализ. Реално ли е това НЛО с форма на триъгълник? В търсене на отговорите Тони не приема нищо за даденост, а проследява показанията на очевидци, подлага всяка снимка или филм на комплексни изследвания, отсява фалшификатите и дава гласност на най-достоверните свидетелства, опитвайки се да разбере по-добре света, който ни заобикаля.


Аушвиц: Нацистите и окончателното решение

От 13 март, всяка събота, 22.00 ч.


Задълбочено визуално и вербално представяне на един от най-прословутите епизоди от Втората световна война. Чрез снимки от мястото в комбинация с компютърно генерирани изображения този документален сериал в шест части разказва историята на концентрационния лагер Аушвиц, използвайки възстановки на ключови събития с помощта на актьори, изпълняващи ролята на висши нацистки офицери и реални интервюта с лица от всички участващи страни – бивши затворници, стари членове на СС и очевидци. Запознайте се с ужасяващата история на Аушвиц и със съдбата на много от есесовците и затворниците от лагера през последните дни на Втората световна война.


Пътят на воина

От 22 март, всеки понеделник, 22.00 ч.


HISTORY показва живота на воини като келта Дръстан (Тристан) и викинга Сигурд Бьорнсон. Някои са посветили живота си на кауза, други просто обичат да се бият, двама-трима са темпераментни и избухливи, други са хладнокръвни и пресметливи. Но всеки от тях е верен на собствената си представа за пътя на воина. Показаната комбинация от изобилни архивни кадри, интервюта с историци като Кели Деврис, както и поредица от възстановки, „Пътят на воина“ ще се опита да разгадае света на тези легендарни герои. Независимо дали се борят за благородна или за загубена кауза, трябва да се възхищавате на тези мъже и жени, които са извървели своя път докрай - пътят на воина.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара