Главният изпълнителен директор на Viber Джамел Агауа коментира предизвикателствата пред индустрията в предаването UpDate по Bloolberg TV Bulgaria


Пред какви предизвикателства е изправена индустрията на съобщенията в реално време и технологичният бранш като цяло? Отговор на тези и още интересни въпроси ще даде главният изпълнителен директор на   Rakuten Viber Джамел Агауа - тази събота, от 19:30 часа, в технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria. 

Първото гостуване на Агауа в UpDate беше преди четири години, когато той пое поста на главен изпълнителен директор на компанията. Сега в разговор с водещата Елена Кирилова, Джамел Агауа ще сподели наблюденията си за това, че потребителите на мобилни услуги и приложения са много по-образовани по отношение на това как работят те и какви данни могат да използват. 

„През последните четири години видяхме толкова много истории, толкова много скандали, толкова много ситуации с компании, които взимат данни от потребителите без тяхното съгласие, и изобщо неща, които не трябва да съществуват. Това се промени и смятам, че хората вече са наясно с този риск, те са много по-образовани и могат да вземат по-добри решения“, казва Агауа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Мениджърът коментира и решението на по-големия конкурент WhatsApp да споделя данни с компанията майка Facebook – ход, от който се отказа поне засега в ЕС.

„WhatsApp споделяше контакти и телефонни номера с Facebook в продължение на много години. Facebook придоби тази компания за 19 млрд. долара, a WhatsApp никога не е генерирала приходи. Живеем в свят, в който хората не инвестират 19 млрд. долара за нищо. Това не е нещо, което се случва просто така. Стойността, която търсеше Facebook, беше социалната - телефонните номера и контактите. Те правят това отдавна... Сега решиха да го направят официално, което смятам за чудесно, защото поне потребителите знаят и могат да решат за себе си".

Интервюто с главния изпълнителен директор на Viber Джамел Агауа гледайте на 20 февруари, от 19:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара