Отношението към животните в „Малки истории“ по БНТ 1


В петък, 5-ти март, водещата на социалния слот по БНТ, Ирен Леви и гостите ѝ ще говорят за отношението към животните, за уличните котки, кучета, дивите прасета и лешоядите. Познато ли ни е съчувствието към животните? Тревожи ли ни човешката жестокост към тях? Кои са хората с огромни сърца?

В предаването ще чуете историята на Ирена, която малко по-малко се е превърнала в най-добрия приятел на кучетата в селото, в което живее - Петревене. Ще се запознаете и с Йоанна и дома, който е създала за бездомните пострадали котки в Добрич. Зрителите ще се запознаят и с историята на Йоан, който още от дете удивлява всички с обичта и емпатията си към животните. Години наред семейният дом спешно бива превръщан в клиника или приют за спасяване на живинки, изпаднали в беда.

Водещата Ирен Леви ще разговаря с Диана Гигова - един от неспиращите двигатели на фондация „Пет Систърс“. Започнали като съмишленици, които спасяват домашни животни в беда и пострадали от агресивно човешко отношение, днес те поддържат малък  приют в покрайнините на София.

Гости в студиото на „Малки истории“ ще бъдат Силвия Стойчева - природозащитник, носител на наградата „Човек на годината 2020" в категория „И сам воинът е воин"... и нейната глуха котка Дору;  Добромир Бориславов, директор на Зоологическа градина София и Владимир Добрев - отговорник природозащитни дейности към проект „Нова надежда за египетския лешояд". Коментатор по темата ще бъде журналистът Магдалена Гигова, а в студиото ще се разходи и домашният любимец Нина - кавалер кинг чарз шпаньол. 

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:45 ч. по БНТ 1.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара