A1 предлага 3 нови модела от средния клас на Samsung, включително 5G версията на Galaxy A52


Моделите Galaxy A52, Galaxy A72 и А52 5G вече могат да бъдат закупени от телекома

А1 вече предлага три нови устройства от Samsung, включително и нов представител на средния клас, който е интегриран към 5G мрежата на телекома. Това са Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A72 и вариантът Samsung Galaxy A52 5G, който е съвместим с мрежата от пето поколение още със старта на продажбите в България. Устройствата се позиционират в средния клас, а Galaxy A52 5G беше очакван с особен интерес с оглед на непрекъснато разширяващата се мрежа на телекома. 

Samsung Galaxy A52 в много отношения е класическият представител на серията. Той е наследник на А51, като идва с подобрени характеристики по практически всички показатели. Смартфонът има 6,5-инчов FHD+ дисплей, създаден по технологията Super AMOLED. Оригиналната подредба на четирите камери и светкавица на гърба му придават запомнящ се външен вид. Самите сензори на камерите са доста прецизни, като могат да се похвалят съответно с 64, 12, 5 и 5 мегапиксела. 128 GB място за съхранение и 6 GB RAM допълват положителните характеристики на смартфона. 

Samsung Galaxy A52 5G е точно копие на стандартния модел във всичко с изключение на едно – възможността да се свързва с мрежите от пето поколение на А1. Този модел беше сред очакваните попълнения на пазара, защото първите 5G устройства бяха във високия ценови клас. Началото на продажбите на Galaxy A52 5G, а и на Galaxy А32 5G малко по-рано, бележат началото на по-широката достъпност на технологията.

Цените за Samsung Galaxy A52 започват от 329,99 лева в брой при покупка заедно с двугодишен абонамент за А1 ONE Unlimited 5XL. При вариант на изплащане със същия тарифен план стойността му става 17,99 лева на месец. Както може да се очаква, 5G моделът е по-скъп. Цените му с А1 ONE Unlimited 5XL започват от 459,99 лева в брой или 23,99 лева месечно на изплащане.

От друга страна, Samsung Galaxy A72 се отличава от моделите в серията още на външен вид. Размерът на неговия дисплей е от внушителните 6,7 инча или малко над 17 сантиметра. Той е безрамков, a единственото нещо, което го спира да покрие цялата предна част на устройството, е дискретно вградената 32-мегапикселова селфи камера.

Моделът е снабден със същата конфигурация от основни камери и функции за правене на снимки, но вътре в него се крие батерия с по-голям капацитет – цели 5000 mAh. Любителите на мобилния гейминг ще се радват да научат, че смартфонът разполага и с Game booster-функция за по-добра производителност на процесора по време на игри.

Samsung Galaxy A72 e и най-скъпият модел в триото с цени, започващи от 499,99 лева в брой, при покупка с тарифен план А1 ONE Unlimited 5XL. Смартфонът се предлага и на изплащане, като при покупка с двугодишен абонамент за същия план ще струва на новите си собственици по 25,99 лева месечно. И трите устройства вече са налични в онлайн магазина на А1.bg, както и във физическите магазини на телекома в цялата страна.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара