Бизнес за милиарди! Стрийминг платформата DAZN придоби правата за Серия А срещу 2.5 млрд. евро


Стрийминг платформата DAZN подписа договор за телевизионните права на Серия А за италианския пазар на стойност 2.5 милиарда евро. Това е най-големият контракт за вътрешните права на италианския шампионат и беше подложен на гласуване.

DAZN се наложи в конкуренция на досегашния носител на ексклузивните права Sky Italia. Интерес към наддаването имаше и друга платформа за стрийминг - "Амазон".

Договорът, който Серия А и DAZN сключват, е за срок от три години (2021-24) и платформата ще излъчва ексклузивно седем от десетте мача във всеки кръг. За всяка от трите години Серия А ще получи по 850 милиона евро.

Офертата на конкурента Sky Italia е била за 2.25 млрд. евро.

Още преди наддаването Серия А се надяваше да прескочи границата от 1 милиард годишно за вътрешните права. В крайна сметка това не се случи. Според действащия договор Sky Italia и DAZN плащат общо 973 милиона годишно.

Според "Ройтерс" Серия А започва преговори със Sky Italia за неексклузивните права за следващите три години, което също се очаква да доведе до сериозен приход.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара