Рано сутрин с канал Da Vinci децата учат и се забавляват в специален блок през април!


Канал Da Vinci предлага специално за малките зрители образователно-забавен детски блок, който да им помага да научават интересни и полезни неща, докато се забавляват – всяка сутрин от 7.00 до 9.00 ч. В „Рано сутрин с Da Vinci“ децата могат да гледат последователни предавания, стимулиращи тяхната любознателност – „Изкуство с Мати и Дада“,  „Въпросите на Мили“, „Сиеста З“, „История на изкуството“, „Гастрономи“ и „Спортна лаборатория“!   
 

„Изкуство с Мати и Дада“ предлага на децата възможност да участват в поредица от забавни и стимулиращи приключения и да се срещнат с най-големите художници на всички времена, като открият техния чуден свят от форми, линии и цветове… Благодарение на вълшебните трикове на Дада малките зрители не само ще се запознаят с Ван Гог, Да Винчи, Рембранд, Микеланджело и много други велики художници, но изкуството наистина ще оживее и накрая те ще бъдат не само зрители на великите творби, но и ще влязат в тях. Всяко от приключенията ще бъде толкова неповторимо, колкото неповторими са стиловете на представените художници. В края на всяко чудесно пътешествие децата ще могат да приложат на практика всичко научено и сами да станат истински художници. А дали те знаят, че Рембранд е имал маймунка за домашен любимец или пък че Винсент ван Гог приживе е успял да продаде само една от картините си, които днес струват милиони?
 

Изкуството в нова светлина децата могат да видят и в „История на изкуството“. Изкуството има своя история – история на ограничения и революции, на подражание и иновации, на възраждане, на импресия и експресия… Този анимационен сериал e завладяващ преглед на основните движения в историята на изкуството и показва как изкуството е отразявало духа на времето и е предвиждало предстоящи събития… Малките зрители могат да открият творенията на удивителните умове, сътворили изкуството  на ХХ век, могат да се потопят в мечтите на Дали и да се наслаждават на експлозивните цветове на попизкуството или пък да отидат във Флоренция – люлката на Ренесанса...


Децата ще бъдат възхитени и от приключението „Сиеста З“! Сиеста толкова обича да чете, че когато заспи, тя попада в света на книгите и пътува из най-великите класически истории на всички времена. Така малката героиня посещава замъка на Дракула, попада в лабораторията на Франкенщайн, бори се на страната на Хамлет и се опитва да спаси Ромео и Жулиета… Не са за пропускане и срещите й с малките хора в страната на лилипутите, с Макбет и с вещиците в Шотландия.. Има и още страхотни истории, когато Сиеста се бори с извънземни във „Война на световете“ и когато е заловена от Фейджин в „Оливър Туист“, когато заедно с Аксел влиза в недрата на вулкана по време на пътуването му към центъра на Земята и когато предотвратява смъртоносна развръзка в „1001 нощ“…  


Заедно с Мили във „Въпросите на Мили“ малчуганите ще се опитат да научат повече за живота. Къде сме били преди да се родим? В какво се крие красотата на нещата? Защо понякога е забавно да си уплашен? Защо един въпрос нерядко поражда друг? Защо, защо, защо?


Малките зрители ще получат полезни съвети от най-добрите в „Спортна лаборатория“, където си дават среща спортът и медицината. Сериалът показва широк диапазон от спортове, като анализира механизмите на действие по време на игра и помага на децата да се запознаят с историята на спорта на фона на представени забавни научни факти. 


А ако всички тези занимания в сутрешния образователно-забавен блок на Da Vinci накарат децата да огладнеят, те могат да развихрят творчеството си в кухнята с „Гастрономи“ и сами да си направят, хляб, палачинки, пилешки пръстчета, пикантни яйца и дори суши… „Гастрономи“ е интересно предаване, посветено на храната и науката, в което децата изследват и откриват необикновени научни принципи на практика, като сами приготвят храна от ежедневието.  Освен демонстрациите на лесни за изпълнение рецепти се изследват структурата и свойствата на пресните храни, както и химическите промени, които настъпват при приготвянето на различни храни.

Не пропускайте специалния детски блок „Рано сутрин с Da Vinci“ – всеки ден от 7.00 до 9.00 ч., за да осигурите възможност на детето си да научава нови неща, докато се забавлява!  

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара