Ролан Гарос остава в каналите на Discovery след ново дългосрочно споразумение с Френската тенис федерация


Discovery сключи ново дългосрочно споразумение с френската федерация по тенис за предоставянето на съдържание от световно ниво на милионите фенове в Европа

Новото споразумение удължава периода на сътрудничество между Ролан Гарос и Eurosport на повече от 35 години и затвърждава реномето на медията на „Дома на тениса“

Андрю Джорджу: Като партньор на френската федерация непрестанно сме повишавали гледаемостта и популярността на Ролан Гарос

Discovery и Френската тенис федерация (FFT) обявиха сключването на ново споразумение, което ще предостави на медията правото да излъчва Ролан Гарос на територията на Европа* за още пет години. Договорът засяга всички канали на Discovery, включително Eurosport, discovery+ и всички социални канали и дигитални платформи, като по този начин Откритото първенство на Франция ще продължи да достига до феновете на най-важните тенис пазари.

Новият договор влиза в сила от 2022 г., като неговото сключване означава, че партньорството между FFT и Eurosport ще бъде непрекъснато в продължение на повече от 35 години. Първият договор за излъчване между двете страни бе сключен през 1989 г.
Андрю Джорджу, президент на отдел „Глобални спортни права и спортен маркетинг“ в Евроспорт, заяви: „Нашето партньорство с Ролан Гарос продължава от много години и за това време непрестанно сме повишавали гледаемостта и популярността на турнира. Нашето отразяване достига до най-многобройната аудитория, като в същото време предоставя експертиза от много високо ниво, използвайки най-иновативните технологии. 

Сключвайки ново дългосрочно споразумение с FFT, ще продължим да показваме красотата на Ролан Гарос на милионите фенове на тениса всяка година“.
Отдадеността на Eurosport към създаването на оригинално съдържание и несравними експертни анализи допринесе за значителното увеличаване на аудиторията на дигиталните платформи на медията през настоящата година. Eurosport отбеляза значителен ръст в зрителския интерес към първите осем дни на Ролан Гарос в сравнение със същия период миналата година, като най-голямо е увеличението в Полша (+122%), Испания (+58%), Русия (+35%), Великобритания (+24%), Италия (+23%) и Нидерландия (+12%).

По-късно тази година Eurosport ще излъчи и US Open на територията на Стария континент**.
*С изключение на Франция
**С изключение на Великобритания

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара