Призрачен мост кара стотици кучета да сложат край на живота си


Някои случайности изглеждат сякаш не са просто случайности. Такива са многобройните опити за самоубийство на четириноги, които по незнайни причини скачат от мост в близост до Дъмбартон, Шотландия. Сигурно и вие като мен ще ахнете от изумление, когато ви кажа, че стотици кучета са скочили от този мост.

Какво кара четириногите ни приятели да скачат от този мистериозен мост? Според учените е спорно, ако не и невероятно, че кучетата са способни да формират намерение да умрат. И все пак нещо примамва кучетата да скочат от този мост, често от едно и също място и винаги в слънчеви и сухи дни. Ударете по един лайк на видеото и продължавайте да гледате, за да научите повече за този феномен!

15-метровият Овъртънски мост в Дъмбартон, Шотландия, построен през 1895 г.  от убедения калвинист и член на либералната партия политик Джон Кембъл Уайт, първи Барон на Оувъртън и до ден днешен се определя като едно от чудесата на Викторианското инженерство. Той е печално известен с това, че от него през последните 70 години са скочили над 600 кучета, повечето от които са загинали след скока.

Никой не знае какво предизвиква странното поведение на четириногите. Овъртънският мост отдавна привлича вниманието на учените, които се опитват да разгадаят тайната му. Известно засега е само, че животните скачат от едно и също място, винаги при хубаво време и най-често се "самоубиват" кучета с издължени муцуни.

Властите дори били принудени да сложат предупредителна табела. Това обаче не спира скитащите кучета, чиито трупове постоянно биват откривани долу. Ама то кучетата могат ли да прочетат табелата?

Съществуват десетки версии на случващото се на Овъртънския мост.

Според една от хипотезите, кучетата са привлечени от мускусния мирис на живеещите под моста норки. Друга версия гласи, че кучетата, не различаващи цветовете, падат долу случайно, тъй като тамошният пейзаж изглежда през техните очи по съвършено различен начин и не виждат разликата между моста и фона след него.

Други стигат до заключението, че Данбъртън се явява уникално място, където още през Средновековието е имало многочислени паранормални явления.

Тук често е бил забелязван призракът на Бялата Лейди, а Овъртънският мост се счита от екстрасенси за граница между нашия и задгробния свят.

През октомври 1994 г. един мъж дори изхвърлил оттам новородения си син, произнасяйки странните слова: "Това дете е Антихриста", а след това и сам скочил.

Една от последните теории е за духа на "Дамата в бяло", съпруга на Джон Кембъл Уайт.

Теорията идва след като на снимка от имението, в което е живяла съпругата, се появи интересна фигура на жена.

Баронът умира през 1908 г. и жена му месеци наред изстрадва мъката си именно на злокобния мост.

Така или иначе, мостът на "кучешките самоубийства", както е известен в града, представлява любопитна съвременна загадка, която неизменно впечатлява любителите на паранормалното и дразни ортодоксалните учени, които не могат да открият нормално научно обяснение.

Ако видеото ви е харесало дайте му един лайк. Абонирайте се за канала с камбанката, за да не изпуснете следващия епизод, който ще бъде и последен за първи сезон на "Неразгаданите мистерии".

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара