EPIC DRAMA представя Инспектор Далглиш - нов криминален сериал по детективски бестселър

Енигматичен, сложен, „с парче лед в сърцето“, Далглиш предлага продължение след края на „Ендевър“

На 14 март, понеделник, Epic Drama – ТВ домът на най-добрите драматични исторически сериали - ще посрещне „Инспектор Далглиш“ – нова ТВ адаптация по международната бестселър поредица на П. Д. Джеймс. Редом с Агата Кристи, безспорно П. Д. Джеймс е една от гранд дамите на английската детективска литература, а главен инспектор Далглиш, когото тя създава, описва като човек „с парче лед в сърцето“.

В главната роля е британският актьор Бърти Карвел (Agatha Christie’s The Pale Horse, Jonathan Strange & Mr. Norrell, Doctor Foster), а новата поредица ще се излъчва по Epic Drama понеделник и четвъртък от 22:00 часа.

Действието се развива приблизително по времето на това в „Ендевър“ – Англия от 1970-те. Снимките са правени изцяло на терен в Северна Ирландия, а историите са разказани от перспективата на енигматичния литературен детектив. Всеки случай има уникална сценография и изключителен актьорски състав.

Далглиш скърби. “Любимата му съпруга умира неотдавна при раждането на детето им, малко преди началото на историята тук“, разкрива актьорът Бърти Карвел, когото може да сте забелязали и в сериалите The Sister или Baghdad Central.
“Първият сезон, който се състои от три епизода с продължителност от 2 часа всеки, ни показва годината след тази трагична случка в личния му живот. В средата на живота му, има смърт” казва актьорът. Според Карвел, този детектив, който е и поет, е истинска аномалия с много противоречия в характера, които именно го правят толкова привлекателен и дават необикновена дълбочина на сериала.

„Инспектор Далглиш“ по Epic Drama - откъс
В пилотния епизод – „Наметалото на нощта“ – попадаме в Найтингейл Хаус, където млади жени се обучават да бъдат медицински сестри. Когато една от възпитаничките е убита, именно от Адам Далглиш зависи да разкрие убиеца, който изглежда решен да предписва „убийство“ за всяка болежка.

Във втората част действието се развива по крайбрежието на Дорсет; това е мрачна история с разследване на странен дом за хора със специални нужди, където грижовното общество не е толкова грижовно, колкото изглежда.

В последния епизод двама мъже лежат в локва кръв в църквата Сейнт Матюс в Падингтън; единият е бездомен пенсионер, другият - кралски министър. Далглиш трябва да се рови в грозни и опасни семейни тайни, за да изправи убиеца им пред правосъдието.

В актьорския състав са и Джеръми Ървайн (Mamma Mia! Here We Go Again, Treadstone) като сержант Чарз Мастерсън, както и Карлис Пиър (Viewpoint, The Feed).
Изпълнителният продуцент Елейн Пайк казва: “Говорихме много за това как да адаптираме наследството на П. Д. Джеймс. Усещахме, че историите са изключително силни. Искам да подчертая, че се стремяхме да направим адаптацията в епоха – чувствахме, че има нещо специално в това да се случват в 1970-те и 1980-те.”

Детективската драма „Инспектор Далглиш“ в три епизода с филмова дължина дебютира по Epic Drama в понеделник, 14 март, от 22:00 часа, с повторение в четвъртък от 22:00 часа.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара