Актуално по ТВ на 22 март

Дарин Ангелов извоюва първата си победа в „Като две капки вода“

Шестият епизод на „Като две капки вода“ отново представи най-добрите имитации в телевизионния ефир. Зрителите на NOVA видяха новите десет атрактивни образа на звездните участници и гласуваха за тях. Тази вечер към журито се присъедини певецът Миро, който също беше участник в сезон 5 на шоуто, но за първи път имаше възможност да оцени изпълненията, заедно с Хилда Казасян, Юлиан Вергов и Димитър Ковачев – Фънки. „Скъпи, колеги, бяхте изумителни. Не знам какво направихте и се чувствам много несигурно, че трябва да ви оценявам. Наистина велики“, развълнуван бе Миро преди да даде оценките си на звездите.
За шести пореден епизод зрителите, журито, менторите и участниците избраха различен победител за вечерта. Този понеделник първото място грабна актьорът Дарин Ангелов със страхотната имитация на фолк дивата Камелия. „Браво, мен! Изпя песента, изтанцува я! Стана шоу! Много добре се справи“, сподели Фънки за изпълнението на хита „Луда по тебе“, а Юлиан Вергов допълни: „Браво за това изпълнение. В Камелия има една нахаканост и това е най-трудното нещо за имитация. Справи се страхотно.“
Най-забавното шоу за преобразявания започна с победителката от миналия понеделник – Алисия. Певицата смени пола си и излезе на сцената като носителят на множество награди „Грами“, „Златен глобус“ и дори „Оскар“ – Принс. След нея Моню Монев имаше нелеката задача да се превъплъти в друга световна звезда – Бой Джордж, а с изпълнението си на „Hare Krishna” пренесе зрителите на NOVA чак в Индия. Есил Дюран се превърна в австралийката Кайли Миноуг и впечатли освен с глас, и с танцувалните си умения с помощта на страхотната хореография и танцьорите от Funky Monkeys.

Още една световна звезда се появи под прожекторите на „Като две капки вода“ тази вечер. Анелия показа емоцията и уникалното сценично поведение на великата Тина Търнър. Малко преди това Краси Радков изправи публиката на крака, като се превъплъти по неповторим начин в нежната французойка Индила. „Браво, Краси. Изумен съм от това, което направи. При положение, че залата избухна в смях, докато излизаше, ти успя да надскочиш това и бъдеш толкова сериозен в образа си“, каза Юлиан Вергов за изпълнението.
Пред очите на самия Миро, Александър Сано изпълни неговата авторска балада „Печат от моята душа“. „Първо искам да прегърна Сано. Ти си човекът, който най-много ме изненадва в този сезон на предаването. Ти си просто блестящ“, каза Миро след изпълнението на актьора. Още един участник имаше възможност да имитира звезда, която беше в публиката на шоуто. Руслан Мъйнов излезе на сцената като фолк фурията Кати и усмихна публиката с изпълнението на хита от 90-те „Волна пеперуда“. „Много се забавлявах. Руслан не ме имитира за първи път и винаги е страхотен“ – сподели Кати.

Бутонът на късмета постави още двама участника пред предизвикателството на поп фолк ритмите - Дарин Ангелов изуми всички в образа на Камелия и „Луда по тебе“, а Мариана Попова запя с гласа на ромската перла и участник в два сезона на „Като две капки вода“ – Софи Маринова. „Софи може да бъде изпята само от певица с много голям диапазон, каквато си ти. Беше страхотна!“, коментира Миро. Крисия също влезе в образ на участник на шоуто – рапъра Тото с песента му „Чужди усмивки“.

Бутонът на късмета и тази вечер постави участниците пред нови предизвикателства. Следващият понеделник Крисия ще бъде Константин, Алисия ще имитира Майкъл Джексън, Анелия ще влезе в ролята на Кейт Флинт, Мариана Попова ще обуе обувките на Наско от БТР, Есил Дюран ще влезе под кожата на Лили Иванова, Моню Монев ще излезе на сцената като Мадона, прожекторите ще осветят Руслан Мъйнов в образа на Руши Виденлиев, Дарин Ангелов ще трябва да е Димо от PIF, Краси Радков ще трябва да пее с гласа на King Africa, а Александър Сано ще блесне като Las Ketchup.

Не пропускайте „Като две капки вода“ и следващия понеделник от 20:00 по NOVA, когато към журито ще се присъедини Любо Киров.

Мокро изпитание за двойките в „Един за друг“ 

Нова порция ярки предизвикателства и положителни емоции очакват участниците в епизодите на „Един за друг“ по NOVA. Миналата седмица Сияна и Мирослав напуснаха щурата надпревара след емоционално гласуване, а във временни водачи в класирането се превърнаха Петя и Николай. Последното място с най-малък бюджет в романтичния Топ 10 заемат Ася и Калоян.

Тази седмица първото изпитание ще превърне дамите в… гъби. Те ще трябва да се впуснат в атрактивна водна надпревара и ще опита да съберат възможно най-много вода в костюмите си, за да оправдаят залозите на половинките си. Колко силна е прегръдката на мъжете, коя от жените притежава най-голямо количество хъс и коя двойка ще се справи най-добре?

Не пропускайте да разберете дали мокрото предизвикателство тази вечер ще пресуши силите и бюджетите на участниците, както и с какво още им предстои да се справят тази седмица – от вторник до четвъртък в 21:00 ч. в „Един за друг“ по NOVA.

Удари под кръста и решителни действия в „Лъжите в нас“

С противоречиви мисли и действията ще се сблъскат героите от „Лъжите в нас“ тази седмица от вторник до петък в 20:00 часа. Зрителите на NOVA ще станат свидетели на удари под кръста, съмнителни решения, нови идеи и последни опити за спасение пред семейство Шейтанови и обкръжението му.

Противоречивата героиня на Мария Сотирова – Бояна, отново ще грабне зрителите със смело решение. Тя ще се противопостави на случващото се в семейството на най-добрата си приятелка Цвети, което олицетворява и засяга една от наболелите теми в днешното общество – домашното насилие. Бояна е готова на всичко, за да измъкне приятелката си Цвети от чудовищното държание на съпруга й Явор. С удар под кръста журналистката ще посегне на реномето на Явор, който отново ще покаже тъмната си страна.

Кампанията на Рая „Гората не е дървета“ върви по план, а сестра й Ирина дава още една идея, с която да подобрят имиджа на „Шперфазер“ и да защитят баща си и компанията. С подкрепата на Виктор тя има възможността бързо да осъществи идеята си, но дали това ще се хареса на Сава? Междувременно Сава се сблъсква очи в очи с миналото си, благодарение на Шейтанов, който търси истината за предателството. От своя страна другият заподозрян – Щерю, с хитри ходове ще продължи за злепоставя Сава в очите на главата на семейството.

Как Бояна ще се опита да спаси Цвети и ще пострадат ли децата? Какво ще направя Явор в отговор? Каква е идеята на Ирина? Ще опита ли Сава да оправи отношенията си с Рая? С какви тъмни сенки от миналото ще се сблъска той? Ще успее ли Щерю да извоюва позицията си в семейството отново? – разберете в новите епизоди на „Лъжите в нас“ тази седмица от вторник до петък в 20:00 по NOVA.

Поради извънредното прекъсване на програмата на NOVA в петък (18-и март), тази вечер ще бъде излъчен целият епизод 16 на „Лъжите в нас“.

Extreme Channel ще подкрепи с медийно партньорство фрийрайд ски и сноуборд състезанието Витоша X lines

Очаквайте репортаж от българското спортно събитие по канала през април
Тази година Extreme Channel за втори път ще подкрепи българско спортно събитие чрез официално медийно партньорство – фрийрайд ски и сноуборд състезанието Витоша X Lines. Със своите предавания популярният канал води зрителите си на вълнуващи, зрелищни и предизвикателни места, като представя екстремни спортни приключения и събития, показвайки най-добрите спортисти в света, най-невъзможните трикове и най-оспорваните състезания. Сега зрителите на Extreme Channel ще станат свидетели на спортен екшън извън утъпканите писти в българската планина Витоша. Освен промоция на събитието Витоша X Lines 2022 по Extreme Channel и в социалните си медии каналът ще излъчи многократно и специален репортаж от българското екстремно състезание, който ще достигне до зрителите му в над 40 страни.

След 2-годишна пауза атрактивното фрийрайд ски и сноуборд състезание Витоша X Lines се завръща с нови сили! Събитието ще се проведе на 2-3 април на Витоша – в района на Резньовете и Витошко лале 2. Зоната на състезанието включва изключително стръмни терени с много скали и други екстремни препятствия. Състезателите ще изпълняват атрактивни трикове, скачайки от скалите и взимайки бонус точки. В събитието ще участват едни от най-добрите национални фрийрайд скиори и сноубордисти, но също така ще присъстват и много деца и млади състезатели.

Очаквайте специалния репортаж от Витоша X Lines по Еxtreme Channel през април и станете свидетели на зашеметяващите фрийрайд ски и сноуборд изпълнения както на малките, така и на големите фенове на извънпистовото каране.

Напрежението ескалира в „Братя“

Конфликти, тайни от миналото и непредвидени ситуации очакват героите в новите епизоди на „Братя“ тази седмица по NOVA. Поредни проблеми очакват Радо Андреев след потвърждението на голямата поръчка от наркотика „синя муха“. Първоначално наркобосът ще бъде доволен заради проявеният интерес от важни клиенти, но радостта няма да трае дълго. На пазара ще се появи привидно същата синтетична дрога, но на двойно по-ниска цена. Кой се крие зад конкурентния амфетамин и има ли причина Андреев да се съмнява в някой от познатите си хора?
Междувременно удари по репутацията Денис Топал заплашват да навредят на новия му честен бизнес. Неочакваните действия ще повдигнат въпроса кой може да се крие зад умишлената атака срещу него. Сандо ще има предложение кой може да се възползва от дискредитирането на Денис, но как ще решат двамата братя да разчистят сметките си с вероятния враг и какви ще бъдат последствията?

Успешната сделка на Ива с Мосев поставя бременната жена в изгодна позиция. Тя умело се възползва от напрежението около появата на мистериозния играч на пазара на наркотиците и използва момента да продължи умело да изпълнява плановете си за отмъщение. С какви хитри методи ще си послужи Ива, за да се доближи до целта си и ще се окажат ли действията й фатални?

В новите епизоди конфликтът между Юлия и Марин ще се задълбочава с всяка изминала минута. Личният асистент на съпруга й си позволява неприемливо отношение и я кара да се чувства постоянно унизена. Напрежението ще продължи да се покачва, когато се появява нов повод за съревнование между двамата. Каква ще бъде причината и как ще реагира опасната украинка?

Не пропускайте новите епизоди на „Братя“ от вторник до петък в 22:30 ч. по NOVA!

На 29-ти март са премиерите на новите, 5-ти сезони на „Морски тюлени“ и „Специален отряд“!

Всеки вторник вечер от 21:00 и 21:55, можете да гледате един след друг по един епизод от военните екшън-драми.

Вече пети сезон, военната драма на CBS „Морски тюлени“ ще достига до феновете си в България, благодарение на канала за екшън и приключения AXN. На 29-ти март от 21:00 е премиерата на първия епизод от сезона. Сериалът проследява професионалния и личен живот на един от най-елитните отряди професионални войници докато тренират, планират и изпълняват най-опасните и рисковани мисии, които родината им възлага. Дейвид Бореаназ е в ролята на Джейсън Хейс - уважаваният и непоколебим лидер на Първи отряд, чийто личен живот страда най-много, заради отдадеността му към работата.

Най-довереният му човек Рей Пери е дясната му ръка, а гърбът му пази Сони Куин - талантлив и лоялен войник, с доста цветно минало, който все още се бори със самоунищожителните си наклонности. На стаж и надявайки се да се присъедини към отряда на Хейс е съвсем младият Клей Спенсър - второ поколение „тюлен“, който говори няколко езика и притежава безкрайна енергия и отдаденост. Важен принос към успеха на отряда има и анализаторът от ЦРУ Манди Елис, която е жертвала всичко, за да посвети живота си на борбата срещу тероризма, също както и Лиза Дейвис – логистик и неофициална майка на екипа, която има грижата да подсигурява подопечните си с всичко необходимо за всяка предстоящата мисия. Запращани в различни точки на света само с едно телефонно обаждане и знаейки високата цена, която плащат те и семействата им, този здраво споен отряд морски тюлени проявява непоколебим патриотизъм и преданост към Родината, дори в лицето на най-силния враг.
Веднага след премиерата на „Морски тюлени“ е тази на „Специален отряд“. Вдъхновен от телевизионните сериали и хитовия игрален S.W.A.T. от 2003-та с Колин Фарел, най-новата ТВ трактовка посветена на спец частите на американската полиция, вече направи 5 години на екран.

Мускулестият красавец Шемар Мур, продължава да е в главната роля на Даниел Харелсън по прякор „Хондо“ – бивш морски пехотинец, натоварен със задачата да ръководи специален тактически отряд – последната и най-надеждна защита на правозащитните сили на Лос Анжелис. Разкъсван между лоялността си към града, в който е роден и израстнал и предаността си към братята си по оръжие, Хондо притежава всичко необходимо, за да бъде отличен водач на елитния отряд, докато преодолява различията между двата си свята.

Заседнал в Суецкия канал - по Viasat EXPLORE точно година след действителния случай

На 23 март 2021 г. гигантски контейнеровоз с дължината на четири футболни игрища влиза в новините по цял свят с това, че засяда в Суецкия канал и така блокира един от най-натоварените търговски маршрути в света.

Новият документален филм по Viasat Explore „Заседнал в Суецкия канал“ разследва произхода на тази епична грешка и прави хроника на етапите на драматичната развръзка. Премиерата в деня на годишнината от събитието – 23 март – е в 22:00 часа и ще покаже архивни кадри, CGI ефекти и интервюта с тези, които решават проблема на първа линия.
По-голям от Емпайър Стейт Билдинг и по-тежък от 30 Айфелови кули. И точно когато превозва 18,000 карго контейнера през един от жизненоважните търговски маршрути по вода на планетата, Евър Грийн е ударен от мощна пясъчна буря. Избутан от курса си, екипажът успява да се удържи срещу бруталната сила. На сутринта египетските власти оповестяват немислимото — колосален кораб се е вклинил напреки на канала и няма начин да бъде помръднат.

Заседнал в калта и пясъка, 400-метровия плавателен съд мигновено прекратява цялото движение. Приблизително 12% от глобалната търговия се извършва през Суецкия канал, който свързва Средиземно с Червено мора и е най-кратката връзка по вода между Азия и Европа. Катастрофалното задръстване на стотици кораби, наредени и от двете страни, е с потресаващата цена от 10 милиарда долара на ден!

Целят свят е вперил очи в Евър Грийн, а инженери и спасителни екипи предприемат акция по изтегляне с гигантски мащаб, която разчита на най-доброто в технологиите и човешката изобретателност. Надпреварата с времето е пределна и не оставя място за нито една грешка.

Работейки непрекъснато, 24 часа в денонощието, влекачи и дреги се борят да освободят носа и кърмата. Когато това се оказва недостатъчно, трябва да олекотят кораба като разтоварят от гориво и карго контейнери — един по един. Това, обаче, би отнело седмици и би могло да разбалансира кораба и да влоши нещата още повече.

Като използват абсолютно всички налични ресурси, инженерите излизат с решение с дузина ултра-мощни влекачи, наредени по двойки, които да извършат колосална операция, която ще изтегли планини от пясък, за да освободи масивния кораб. В крайна сметка спасението идва от иновативно съчетание на технологии с брутална сила.

След седмица, в която всички са изправени на нокти, Евър Грийн най-сетне е освободен. Четири дни по-късно, задръстването от кораби е разчистено, което позволява на Суецкия канал да се завърне към фина си хореография.

Специалният научнопопулярен филм „Заседнал в Суецкия канал“ дебютира по Viasat Explore ексклузивно за цяла Централна и източна Европа на 23 март, сряда, в 22:00 часа с повторение на 26 март, събота, от 14:25 часа и 30 март, сряда, от 20:00 часа.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара