Актуално по ТВ на 23 март

"Заедно за Украйна" - благотворителен концерт на БНР, БНТ и Народен театър "Иван Вазов"

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър „Иван Вазов“ обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. На 28 март (понеделник), от 19:00 ч., двете обществени медии, с домакинството на Народния театър, организират благотворителен концерт „Заедно за Украйна“, в знак на съпричастност към пострадалите от войната.

В благотворителния концерт ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Диригент ще е Любомир Денев – син. Програмата на благотворителния концерт „Заедно за Украйна“ ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски – Корсаков. На финала ще прозвучат изключителните „Сакрални концерти“ на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“ ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март (понеделник) от 19:00 ч. и в ефира на БНТ 1 на 3 април (неделя) от 21:00 ч.

Събраните средства от кратък номер 1466, дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната в Украйна.

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF (За пострадалите от конфликта в Украйна)
Може да дарите и онлайн през страницата на БЧК.

Специално студио “Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ тази неделя по NOVA 

За поредна година Нова Броудкастинг Груп е единствената българска медийна компания, която излъчва ексклузивно най-голямата церемония в света на киното – наградите „Оскар“. Броени часове преди най-звездното кино събитие на годината започва специалното петчасово студио – „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“. Водещият Мариян Станков – Мон Дьо, заедно със Станислава Айви и Ясен Дараков, ще отведе зрителите на NOVA в Холивуд тази неделя, 27-и март, точно в 22:00 ч.

„След няколко драматични години на пълна промяна, Оскарите се връщат към ДНК-то си – блясъкът! Очаквам церемония като филм, а не просто спектакъл за награди. Битката ще е епична. Кой ще плаче от радост и кой от огорчение? Каним ви на първия ред в Нощта на 27-и март“, коментира предстоящата церемония Мариян Станков – Мон Дьо.

В студиото ще бъдат някои от най-известните български актьори, режисьори, продуценти и кинокритици у нас и зад океана, за да коментират актуалните новини около подготовката на церемонията, червения килим и номинациите в звездната нощ.

Освен най-любопитното около филмовото събитие на годината, Станислава Айви ще проследи и какви са прогнозите на зрителите, които ще могат да гласуват за своите фаворити в специално създадената анкета на сайта – www.nova.bg. Ясен Дараков ще е единственият български журналист на червения килим и ще даде на българската публика горещи и ексклузивни срещи с А отбора на Холивуд.

Веднага след края на студиото “Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ в 3:00 ч., по филмовия канал KINO NOVA зрителите ще могат да проследят на живо звездната церемония по раздаване на наградите „Оскар“ на американската Академия за кинематографично изкуство.

Започна 3 сезон на френския шпионски сериал "Отдел Фалшива самоличност" по БНТ 1

Във вторник (22 март) от 22:00 ч., по БНТ 1 започна 3 сезон на сериала „Отдел Фалшива самоличност“, който ще се излъчва всяка делнична вечер. Петте сезона на френския шпионския сериал, който обществената телевизия ще излъчи е обявен за лентата с най-големи приходи според френската офис-класация. Сериалът e продуциран от Канал+, по идея, сценарий и режисура на Ерик Рошан, а в главните роли са Матийо Касовиц, Сара Жиродо, Жан-Пиер Дарусен, Матийо Амалрик. В сериала има сериозно българско присъствие в лицето на Захари Бахаров, който играе главна роля в трети сезон, Александър Сано, Миглен Мирчев, Башар Рахал. Един от операторите на епизодите е Любомир Бахчев.

В основата на сюжета в 3 сезон на „Отдел Фалшива самоличност“ е задържането на Гийом Дебаи – Малотрю, служител на Главна дирекция за външно разузнаване като заложник от „Ислямска държава“. Преместван от лагер в лагер, измъчван и отслабен, той е близо до отчаяние. В Париж, Главна дирекция за външна сигурност, е изправена пред дилема: трябва ли да използват всичките си ресурси, за да спасят човек, който предаде службата, страната си и приятелите си, когато стана двоен агент, работещ за ЦРУ. За да планира операция за освобождаването му, службата трябва да установи пряк контакт с „Ислямска държава“.

В основата на сюжета е френското разузнаване и Главната дирекция за външна сигурност и отдел „Фалшива самоличност“, който е част от разузнаването, занимавайки се с обучението и внедряването на агенти под прикритие в чужбина. Отделът разработва легендите на агентите до най-малките подробности. 

Гледайте „Отдел Фалшива самоличност“ всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1


Спортното предаване продължава да показва най-интересните събеседници на своите верни зрители всяка неделя по RING от 12:00 ч.

Новият епизод на „Код спорт“, който ще бъде излъчен тази неделя (27 март) от 12:00 ч. по RING, ще стартира от Лазурния бряг, ще премине през Града под тепетата и ще заведе зрителите чак до Турската ривиера.

Зрителите ще видят ексклузивна среща с една от най-магнетичните волейболистки на планетата Ева Янева. След като новият селекционер на националния ни тим за жени Лоренцо Мичели даде първото си интервю за „Код Спорт“ още през февруари, сега е ред и на звездата на „лъвиците“ и на гордостта на Кан – „Волеро льо Кане“. 

Водещите Красимир Минев и Владимир Памуков ще коментират предстоящото европейско първенство по борба в Будапеща. Ще имат ли по-големи шансове за медали родните състезатели, след като представителите на Русия и Беларус няма да се качат на тепиха заради наложените санкции след старта на войната в Украйна?

Предстои и разговор с първия футболист №1 на България след залеза на „четвъртите в света“ Александър Александров – Кривия. Мъжкото момче от култовия пловдивски квартал „Кършияка“, бе на една крачка от трансфер в „Ювентус“, но вместо това направи име в турския шампионат. 

Ексклузивно за „Код Спорт“ говори и една от суперзвездите на украинския футбол Жуниор Мораес, който на косъм успя да се измъкне от ада на войната. За качествата си получи голямо признание в Украйна, където бе лидер последователно на „Металург“ /Донецк/, „Динамо“ /Киев/ и „Шахтьор“ /Донецк/ и неслучайно стигна и до националния тим на „жълто-сините“. Мораес разказва за всичко това от първо лице в събота от 12:00 ч. в „Код спорт“ по RING.

За финал в „Звезден рожденик“ зрителите ще видят човека, който има магнит на ръкавиците си – изключителния вратар Мануел Нойер.

Ути Бъчваров на гости в "Събота вечер с БНТ"

Тази събота (26 март), в 21:00 ч., в студиото на „Събота вечер с БНТ“ ще има много музика и забавление. Водещият Ники Станоев ни обещава да забърка вкусна вечеря в компанията на най-изявения кулинарен роден гуру Ути Бъчваров, който празнува 25 години ефир в Българската национална телевизия.
Веднага след това, в студиото на „Събота вечер с БНТ“ посрещаме културния комбайн Гери Турийска. Тя ще отвори пощенската си кутия за нас и ще си говорим за музика, каузи и за това узрели ли сме българите да говорим открито за секса и любовта. За десерт – посрещаме най-интересното присъствие на музикалната сцена - певицата Мила Роберт.

Гледайте „Събота вечер с БНТ“ всяка събота от 21:00 ч. по БНТ 1, с водещ Ники Станоев


 До голямата изненада за феновете на сериалите в TBC Новините…

ОСТАВАТ 5 ДНИ!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара